Na klopi Jezernikov odslej Byron Scott

Košarkarsko moštvo Los Angeles Lakers ima novega trenerja, Mika D'Antonija je zamenjal Byron Scott.

Objavljeno
27. julij 2014 11.43
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Košarkarji moštva Los Angeles Lakers, 16-kratni zmagovalci lige NBA (nazadnje pred štirimi leti), imajo novega trenerja. Mika D'Antonija, ki je moštvo vodil minuli dve sezoni, aprila pa se je poslovil z vročega stolčka, je zamenjal 53-letni Byron Scott, ki je svojčas majico Jezernikov nosil tudi kot igralec.

»Počutim se fantastično, sanje postajajo resničnost. Vselej sem si želel postati trener tega moštva,« se je ob prevzemu funkcije smejalo Scottu, ki je novemu delodajalcu obljubil štiriletno zvestobo. Zanj je to četrta postojanka na trenerski poti, najprej je dve sezoni kot pomočnik deloval pri Sacramentu, se takoj po prelomu tisočletja preselil v New Jersey, nato zelo uspešnih pet sezon preživel na klopi New Orleansa in leta 2008 tudi postal trener leta v NBA, zadnja štiri leta pa deloval pri Clevelandu.

Za njim je tudi uspešna igralska kariera, v Los Angelesu je prebil celo desetletje in se v osemdesetih ob boku velikih Earvina Magica Johnsona in Kareema Abdula-Jabbarja trikrat veselil tudi osvojitve šampionskega prstana v ligi NBA. Zadnjo sezono igralske kariere (1997/98) se je preselil v Evropo in nosil dres Panathinaikosa. Znan je kot strogo družinski človek (z ženo Anito imata tri otroke) in velik človekoljub, ki prek svoje fundacije pomaga malčkom v stiski.