Na Madžarsko brez Begića

Union Olimpija v 3. kolu evropskega pokala gostuje pri Szolnoku, kjer se bo morala znajti brez poškodovanega Mirze Begića.

Objavljeno
27. oktober 2014 15.33
Košarka Olimpija Khimki
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Košarkarje Uniona Olimpije v sredo ob 19. uri čaka tekma 3. kola evropskega pokala, ko gostujejo pri madžarskem Szolnoku. Trener Aleš Pipan se bo na težkem gostovanju moral znajti brez Mirze Begića, ki ima težave s kolenom in bo v torek zato opravil manjši operativni poseg.

Odsotnost visokega centra bo za Olimpijo predstavljala hud hendikep, saj je bil občasni slovenski reprezentant na prvih dveh tekmah najboljši posameznik v zeleno-belem dresu. To je zadoščalo za zmago na gostovanju pri Bešiktašu in tesen poraz doma z ruskim Himkijem. Dobri znanci Olimpije iz lige Aba, košarkarji Szolnoka, imajo po dveh tekmah enak učinek - doma so premagali Zenit, v gosteh pa izgubili z Rigo -, zato se Olimpiji obeta težka tekma v boju za novi dve točki.

»V Debrecen odhajamo brez Mirze Begića, ki ima težave s kolenom. Vsi ostali igralci, razen Brodnika in Murića, so zdravi in pripravljeni na tekmo,« je za STA dejal trener Ljubljančanov Aleš Pipan, ki kljub odsotnosti enega ključnih igralcev ne meče puške v koruzo: »Cilj je zmagati na gostovanju, a prepričani smo, da nam ne bo lahko. Popraviti moramo napake iz Sremske Mitrovice, kjer smo prikazali izjemno slabo predstavo. Szolnoki je dobra ekipa, ki igra ekipno košarko po globini in širini. Premagamo jo lahko zgolj z agresivno obrambo, dobrim skokom in zbranostjo skozi celotno srečanje. Zaustaviti moramo njihov odličen met za tri točke in v napadu odigrati z več energije kot na zadnji tekmi.«

Cilj Uniona Olimpije v evropskem pokalu je osvojiti eno od prvih štirih mest v skupini in tako podaljšati evropsko sezono vsaj do sredine februarja. Po dveh krogih v skupini D vodi Himki, ki je še brez poraza, zadnji je Zenit, ki še ni zmagal, ostale ekipe pa so bile polovično uspešne.