Na tekmi zvezd košarkarji proti nogometašem

Brezec, Cimerotič, Hauptman, Aćimović, Kotnik, Pavlin, Milič, Udovič, Daneu, Simeunović, Duščak, Čeh, Smodiš, Osterc ...

Objavljeno
03. december 2014 15.03
mpi-nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Da bo imel vsakoletni Dan slovenske košarke na čelu s prestižno tekmo zvezd (All Stars) 28. decembra letos v Stožicah še večji domet, se je Košarkarska zveza Slovenije (KZS) domislila prav posebnega unikuma: na parketu si bosta namreč ob 17.15 nasproti stali mešani ekipi nogometnih in košarkarskih legend pod taktirko reprezentančnih selektorjev Srečka Katanca in Jureta Zdovca.

Povabilu so se že odzvali košarkarji Primož Brezec, Dušan Hauptman, Rašo Nesterović, Jaka Daneu, Slavko Kotnik, Matjaž Smodiš, Marko Milič, Mario Kraljević, Slavko Duščak, Roman Horvat, Ivica Jurković, Walter Jeklin in Rado Trifunović, med nogometaši pa Sebastijan Cimerotič, Mile Aćimović, Miran Pavlin, Mladen Rudonja, Marko Simeunović, Sašo Udovič, Mladen Dabanović, Aleš Čeh, Amir Karić, Marinko Galić, Ermin Raković, Milan Osterc, Ilija Kitić in Igor Lazić.

Na predstavitvi tega košarkarskega dogodka sta tako Milič kot Udovič pozdravila svežo zamisel zveze. »Zanimivo bo, pričakujem pa tudi izjemen obisk, saj gre bržčas za najpriljubljenejši reprezentanci pri nas, ki sta navijačem doslej že ponudili ogromno nepozabnih trenutkov,« je prepričan Milič, Udovič pa je dodal: »Tako sam kot moji nekdanji soigralci se že veselimo tekme. Zagotovo bo zabavno in zanimivo. Gre za hvalevredno potezo KZS, ki se ji bomo nogometaši zagotovo oddolžili s čim podobnim. To je še dokaz več, da šport združuje.«

Spletno glasovanje bo tako letos dvojno, saj bodo športni navdušenci izbirali po enega košarkarskega in nogometnega kapetana, ki bosta nato sestavila mešani zasedbi. Drugo glasovanje bo potekalo za najljubši peterki lige Telemach in dva trenerja.