Nachbar in Lorbek na F4 evrolige

Prvi polfinalisti evrolige so košarkarji Barcelone, ki so še tretjič - tokrat na gostovanju v Turčiji - odpravili Galatasaray.

Objavljeno
20. april 2014 23.07
BASKET-EURL-BARCELONA-GALATASARAY
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Košarkarji Barcelone so prvi polfinalisti evrolige. V današnji tretji četrtfinalni tekmi so po pravi drami z 78:75 na gostovanju odpravili zasedbo Galatasaraya, ki je na glavni odmor sicer odšla s petimi točkami zaloge, v ključnih trenutkih pa so bili bolj zbrani Katalonci, pri katerih je bil s 16 točkami najučinkovitejši Brazilec Marcelinho Huertas.

Pomemben delež k uspehu sta prispevala tudi oba Slovenca. Erazem Lorbek je vknjižil devet točk (prosti meti 4:6, za dve 1:3, trojke 1:2) in dodal tri skoke v 25 minutah, Boštjan Nachbar pa se je ustavil pri osmih točkah (prosti meti 1:1, za dve 2:2, trojke 1:3), zmogel pa še po en skok in asistenco v 13 minutah. Pri gostiteljih sta več kot polovico vseh točk moštva skupaj dosegla Carlos Arroyo (21 točk, štiri trojke) in Zoran Erceg (19 točk, prosti meti 10:10).

Preostali trije tretji četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu jutri. CSKA Moskva proti Panathinaikosu in Real Madrid proti Olympiakosu vodita s po 2:0 v zmagah, edini obračun, ki jutri zagotovo še ne bo odločen, pa je med Maccabijem in Milanom, v katerem je trenuno 1:1 v zmagah.