NBA: »All-Star« leta 2017 v Charlottu

Vodstvo severnoameriške lige NBA se je odločilo, da bo Charlotte leta 2017 gostil tekmo vseh zvezd.

Objavljeno
24. junij 2015 13.02
Charlotte NBA All-Star Basketball
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Charlotte - Vodstvo severnoameriške lige NBA je razkrilo, katero mesto bo leta 2017 gostilo tekmo vseh zvezd. Ta čast je pripadla Charlottu, kjer ima legendarni košarkar Michael Jordan v lasti moštvo Charlotte Hornets.

Charlotte je bil drugič izbran za gostitelja tekme vseh zvezd. Prvič je bilo to leta 1991, ko je bil za najkoristnejšega igralca izbran Charles Barkley (17 točk in 22 skokov), najboljši strelec pa je bil sedanji lastnik Charlotta Michael Jordan (26).

»V veliko čast mi je, ker mi je uspelo tekmo NBA All-Star znova pripeljati v Charlotte. Še dobro se spomnim, kako sem bil takrat navdušen, ko sem lahko igral na All-Staru, ki je bil prvič v moji domači državi. Zelo sem ponosen, ker bom lahko leta 2017 znova gostil to tekmo, tokrat v vlogi lastnika sršenov. To je velik trenutek za vse navijače, naše mesto in našo franšizo,« je na novinarski konferenci dejal Jordan.

Prihodnje leto bo tekmo vseh zvezd gostil Toronto, to pa bo sploh prva tovrstna tekma, ki bo potekala izven Združenih držav Amerike.