NBA: Biki zmagali v Miamiju, brata Dragić trepetata za končnico

V ligi NBA so košarkarji Miamija na domačem parketu izgubili s Chicagom z 78:89, Goran Dragić je dosegel 15 točk.

Objavljeno
10. april 2015 09.43
SPO-BKO-BKN-CHICAGO-BULLS-V-MIAMI-HEAT
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Miami - Potem ko je brez končnice ostal Anže Kopitar v NHL, tudi drugemu slovenskemu športnemu zvezdniku v ZDA Goranu Dragiću ne kaže najbolje pri načrtih za »playoff«. Z moštvom Miami Heat je namreč Ljubljančan spet doživel poraz, tokrat je Vročica na domačem parketu klonila proti Chicagu z 78:89.

Čeprav so košarkarji Miamija po odlični drugi četrtini, ki so jo dobili s 33:12, ob koncu prvega polčasa vodil 19 točkami prednosti (51:32) in je vse dišalo po njihovi zmagi, se je Chicago na začetku drugega dela obračuna vrnil v igro. Prvih enajst točk v tretji četrtini so dosegli gostje, ki so tudi v nadaljevanju tekme prevladovali in na koncu tretje četrtine povedli s 65:59. Chichago Bulls vodstva ni več izpustil iz rok.

Slovenski reprezentančni organizator igre Goran Dragić je na svoji 500. tekmi v NBA odigral 33 minut in bil drugi najboljši strelec ekipe: 15 točkam je dodal še dva skoka, asistenco in blokado. Najbolj učinkovit je bil Hassan Whiteside z 19 točkami in 16 skoki. Edini z dvomestnim izkupičkom točk je bil le še rezervist Michael Beasley (13).

Prvi zvezdnik ekipe iz Miamija Dwyane Wade tokrat ni imel svojega večera, ob metu iz igre 4-20 je ostal pri le devetih točkah. Zoran Dragić tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Pri gostih iz Chicaga je Katalonec Pau Gasol prispeval 16 točk in 15 skokov, Taj Gibson in Aaron Brooks sta vsak dodala po 14 točk, Mike Dunleavy in Derrick Rose pa sta prispevala po 12 točk.

Miami si je tako otežil položaj v boju za končnico. Do konca rednega dela sezone čakajo še tri tekme, doma proti Torontu in Orlandu ter v gosteh pri Philadelphii. »Vsi smo zelo razočarani. Preprosto se nam ni uspelo pobrati po krizi, v katero smo padli na začetku tretje četrtine,« je boleč poraz svoje ekipe komentiral trener Erik Spoelstra, Wade pa ni obupal: »Sezone še ni konec. Slabih 24 minut igre proti Chichagu nas ne sme odvrniti od našega cilja. Še vedno se lahko uvrstimo v končnico.«