NBA bo spet gostovala v Londonu

Januarja prihodnje leto bosta Toronto in Orlando v sloviti O2 Areni odigrala dvoboj rednega dela košarkarske lige NBA.

Objavljeno
23. julij 2015 12.15
reu NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - London bo v začetku prihodnjega koledarskega leta že šestič gostil tekmo rednega dela severnoameriške košarkarske lige NBA. Za popestritev športnega dogajanja na Otoku bodo poskrbeli igralci Toronta in Orlanda, ki se bodo v sloviti O2 Areni med seboj pomerili 14. januarja.

Kanadska in ameriška zasedba sta na britanskih parketih že gostovali. Tako si je Toronto pred štirimi leti stal nasproti z New Jerseyjem, medtem ko je bilo zasedbo Orlanda v Londonu nazadnje videti davnega leta 1993, ko je tam odigral dve predsezonski tekmi. Kot zanimivost velja dodati, da je tedaj majico floridske ekipe nosil zdajšnji trener Orlanda Scott Skiles.

»Spektakularna tekma bo odlična priložnost za naše igralce, da se v živo predstavijo tudi navijačem na drugi strani oceana,« je prepričan trener Toronta Dwane Casey. O2 Arena ne bo prvič prizorišče tovrstnega košarkarskega spektakla, saj ga je gostila že letošnjega januarja, dvoboj med Milwaukeejem in New York Knicks pa si je ogledalo več kot 15.000 športnih navdušencev.