NBA: Bojevniki vrnili udarec in izenačili na 2:2

V polfinalu zahodne konference v NBA je moštvo Golden State Warriors s 97:87 premagalo San Antonio Spurs.

Objavljeno
13. maj 2013 10.21
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Oakland - Košarkarji Golden State Warriors so v severnoameriški ligi NBA dosegli še drugo zmago v drugem krogu končnice. Ponoči so premagali moštvo San Antonio Spurs po podaljšku s 97:87 ter se v konferenčnem polfinalu izenačili s tekmeci iz San Antonia na 2:2.

Bojevniki so zmagali kljub poškodbi prvega strelca Stephena Curryja, ki si je na prejšnji tekmi poškodoval gleženj, a je vseeno zmogel 22 točk. Trener bojevnikom Mark Jackson je pred tekmo vprašal Curryja, če bo lahko igral, ta pa mu je odvrnil, da bo dal vse od sebe. »Sam sem vedel, da ni stoodstoten, zato sem vsakič znova dobro premislil, kdaj naj ga pošljem v igro. Že ko se je ogreval, sem si mislil, da ta fant danes že ne bo igral. A zmotil sem se in pokazal je izjemno predstavo, tako da sem se mu lahko le čudil in užival v igri,« je dejal Jackson.

V vrsti bojevnikov je Harrison Barnes s 26 točkami in desetimi skoki vpisal najboljši dosežek v karieri, Jarrett Jack je dodal 24 točk, Andrew Bogut pa je zbral 18 skokov.

Pri ostrogah je Argentinec Manu Ginobili dal 21 točk, od tega je vpisal pet trojk, a zgrešil met za tri točke 20 sekund pred koncem rednega dela tekme (84:84), Tim Duncan je dosegel 19 točk in 15 skokov, Francoz Tony Parker pa je prispeval 17 točk.

»Tekma je bila zelo težka, pa še v podaljšku nobena naša žoga ni hotela skozi obroč. Na drugi strani so tekmeci zadeli vse, kar se je zadeti dalo. Škoda, zelo smo razočarani. Bili smo le korak od pomembne prednosti, pa smo jo zapravili. Poraz boli, a zdaj bomo morali bolje zaigrati v domači dvorani,« je dejal Ginobili.

Naslednja tekma bo v torek v San Antoniu.

NBA, končnica:

Zahod, konferenčni polfinale:

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 97:87 (podaljšek)
(moštvi sta izenačeni na 2:2 v zmagah)