NBA: Bojevniki z rekordno 60. zmago na vrh zahodne konference (VIDEO)

Moštvo Golden State Warriors je z odličnim Stephenom Curryjem doseglo 60. zmago v sezoni, kar je rekord franšize.

Objavljeno
29. marec 2015 09.56
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Chicago - V severnoameriški košarkarski ligi še vedno navdušuje moštvo Gold State Warriors, katerega prvo ime v tej sezoni je Stephen Curry. Njegova nova blesteča predstava (25 točk, šest podaj in štirje skoki) je bila ključna tudi za zmago nad Milwaukeejem s 108:95. Ta je bila še posebej sladka zaradi dejstva, da je bila že 60. v sezoni (porazov imajo le 13), s tem pa so Bojevniki dosegli rekord franšize. Obenem pa se z njo tudi povzpeli na prvo mesto v zahodni konferenci.

Ob Curryju je za Golden State odlično igral tudi Klay Thompson z 21 točkami, kar 17 jih je dosegel v tretji četrtini, ko so se gostje tudi odlepili. Za Milwaukee, ki je zmagal na prejšnjih dveh tekmah, zdaj pa spet pokvaril svojo statistiko (36:37), je 14 točk dosegel Khris Middleton. Domače so pokopale zlasti izgubljene žoge, vpisali so jih kar 22. V zadnji četrtini so zaostajali že za 19 točk, nekajkrat znižali na 11, a več kot to, jim ni uspelo.

»Morda na koncu niti ne bo najbolj pomembno, koliko imaš zmag in porazov, toda mi si vsekakor želi zmagati žim več tekem. Z dobrim vtisom želimo vstopiti v končnico. To bo naš izziv za naslednjih devet tekem,« je pred zaključkom rednega dela sezone napovedal Curry, ki je na tekmi zlasti blestel v metu za tri točke (6:9), prispeval jih je torej kar polovico za Bojevnike (12:25).