NBA: Bojevnikom uvodno dejanje konferenčnega finala

Košarkarji Golden Stata so na prvi tekmi finala zahodne konference premagali Houston Rockets s 110:106.

Objavljeno
20. maj 2015 09.46
SPO-BKO-BKN-HOUSTON-ROCKETS-V-GOLDEN-STATE-WARRIORS---GAME-ONE
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Golden State - Košarkarji Golden Stata so na domačem igrišču premagali Houston Rockets s 110:106 in v finalu zahodne konference povedli z 1:0.

Dvoboj se je začel po željah gostov, ki so si v prvih sedemnajstih minutah priborili šestnajst točk prednosti (49:33). V tem času jih ni ustavila niti poškodba centra Dwighta Howarda, v katerega se je v prvi četrtini zaletel soigralec Josh Smith in mu poškodoval levo koleno, tako da je Howard skupaj igral le 26 minut. A prevlada Houstona se je kmalu končala.

Domačini so se namreč ob zaostanku obrnili na rezerviste, svojo priložnost pa je najbolj izkoristil Shaun Livingston. Ta je v prvem polčasu zadel 5 izmed 6 metov iz igre in dosegel 16 točk, Bojevniki pa so se z njegovo pomočjo vrnili v igro in ob polčasu vodili z 58:55.

Dvoboj je bil nato izenačen vse do zadnje četrtine, ko je Golden State pri izidu 97:97 dosegel enajst zaporednih točk (108:97). Gostje so se v zaključku približali na dve, a je Stephen Curry zadel oba prosta meta in postavil končni izid.

Prav Curry je bil s 34 točkami najboljši strelec pri domačih, imel pa je še 6 skokov in 5 podaj. Livingston je dodal 18 točk, Klay Thompson pa jih je dosegel 15.

Pri Houstonu je bil najbolj razpoložen James Harden, ki je tekmo končal z 28 točkami, 11 skoki in 9 podajami, Trevor Ariza je vknjižil 20 točk.

Druga tekma bo v noči na petek v Golden Statu.

Minnesota bo prva izbirala na naboru

V New Yorku je potekal žreb nabora lige NBA. Ta je bil najbolj naklonjen Minnesoti, ki bo 25. junija v Brooklynu izbirala kot prva.

V prvem krogu bo izbranih 14 košarkarjev, za Minnesoto bodo sledile ekipe Los Angeles Lakers, Philadelphia, New York, Orlando, Sacramento, Denver, Detroit, Charlotte, Miami, Indiana, Utah, Phoenix in Oklahoma City, ki bo zaključila prvi krog.

NBA, finale zahodne konference

Golden State Warriors - Houston Rockets 110:106 /1:0/