NBA: Boston za 14. zaporedno zmago potopil prvake (VIDEO)

Golden State je bil z le 88 doseženimi točkami najmanj učinkovit v sezoni, Curry je iz igre metal zgolj 3:14.

Objavljeno
17. november 2017 07.07
J. P.
J. P.

Boston - Lastniki šampionskih prstanov iz prejšnje sezone lige NBA, košarkarji moštva Golden State Warriors, so morali v novi v petnajstem poskusu četrtič na kolena. Sinoči so prekinili niz sedmih zaporednih zmag, v ligaškem derbiju jih je pred 18.624 gledalci v dvorani TD Garden Boston odpravil z 92:88. Zmagovalci so se tako z že štirinajstim uspehom (ob zgolj dveh porazih) učvrstili na čelu razpredelnice vzhodne konference, Bojevniki so vodilno mesto na zahodu prepustili Houstonu, ki je sinoči v prvem polčasu gostovanja v Phoenixu dosegel kar 90 točk.

Večji del derbija se je sicer nakazoval drugačen razplet. Gostitelji so še vodili s 6:4, nato pa tekmecu dopustili, da se je z delnim izidom 10:0 nekoliko izdatneje odlepil, v drugi četrtini je razlika narasla na že zelo udobnih +17. Po vodstvu Golden Stata sredi tretjega dela (66:49) pa je na parketu popolnoma zagospodaril Boston, ki je dosegel kar 19 točk zapovrstjo (!) in poskrbel, da sta moštvi na zadnji odmor odšli poravnani. V sklepni četrtini sta se tekmeca izmenjavala v vodstvu, gostje so s trojko Klaya Thompsona nazadnje vodili z 88:86, nato pa poslednjo skoraj minuto in pol niso več zadeli.

K že 14. zaporedni zmagi Bostona sta levji delež prispevala Jaylen Brown, ki je 22 točkam dodal še sedem skokov ter po dve ukradeni žogi in blokadi, in Al Horford z dvojnim dvojčkom za 18 točk in enajst skokov. Na strani poražencev, ki so zadeli deset trojk, je izstopal Kevin Durant s 24 točkami, medtem ko je nasprotnik odlično omejil doprinos Stephena Curryja, ki se je ustavil pri devetih točkah z zelo slabim metom iz igre (3:14). Golden State je šele drugič v sezoni vpisal manj kot sto točk, pred tem jih je 97 dosegel ob zmagi nad Miamijem Gorana Dragića.

IZIDA LIGE NBA

Boston Celtics : Golden State Warriors 92:88

Phoenix Suns : Houston Rockets 116:142