NBA: branilec lovorike se je komajda izvlekel (VIDEO)

Košarkarji Clevelanda, ki so redni del sezone sklenili s 4 zaporednimi porazi, so končnico odprli s težko zmago nad Indiano.

Objavljeno
16. april 2017 10.06
BKN-SPO-INDIANA-PACERS-V-CLEVELAND-CAVALIERS---GAME-ONE
J. P.
J. P.

Cleveland - Branilci zmagovalne lovorike v ligi NBA, košarkarji Clevelanda, so se skozi šivankino uho rešili v uvodnem dvoboju končnice. V prvi tekmi konferenčnega četrtfinala so namreč pred 20.562 gledalci v dvorani Quicken Loans Arena s 109:108 odpravili Indiano, ki se je v rednem delu sezone vse do zadnjega borila z Miamijem Gorana Dragića za napredovanje v izločilne boje.

Z izjemo prve polovice uvodne četrtine, ko so gostje nazadnje vodili z 21:18, so bili Konjeniki domala celoten dvoboj v vodstvu, vendar pa se izdatneje niso mogli odlepiti. Še najprepričljivejši so bili tik pred koncem tretje četrtine, ko so ušli s +12, toda Indiana se ni predala in je malo pred koncem obračuna tehtnico celo rahlo nagnila na svojo stran in vodila s 105:103. 

Toda gostitelji so vrnili s šestimi zaporednimi točkami, za srhljivko v poslednjih izdihljajih pa je z zadeto trojko 40 sekund pred zadnjim piskom sirene poskrbel Indianin zvezdnik in z 29 točkami, od tega kar šestimi trojkami (iz osmih poskusov), najučinkovitejši igralec Paul George. Indiana je imela tudi napad za zmago, a je bil C.J. Miles sekundo pred zaključkom neuspešen z razdalje.

V zmagovalni vrsti je bil neustavljiv vodilni as LeBron James, ki se je veselil dvojčka za kar 32 točk in 13 asistenc, primaknil je še šest skokov. Zanj je bil to že jubilejni dvestoti nastop v izločilnih bojih lige NBA. Cleveland v zadnjem obdobju sicer ne blesti, redni del sezone je namreč sklenil s štirimi zaporednimi porazi. Indiana bo skušala to izkoristiti v drugem obračunu serije na vnovičnem gostovanju v noči na torek.

IZIDI LIGE NBA

Cleveland Cavaliers : Indiana Pacers 109:108
Toronto Raptors : Milwaukee Bucks 83:97
San Antonio Spurs : Memphis Grizzlies 111:82
Los Angeles Clippers 95:97