NBA: Davisu 145 milijonov za podaljšanje z New Orleansom

New Orleans Pelicans so z Anthonyjem Davisom podpisali petletno pogodbo, vredno 145 milijonov dolarjev. Leonard ostaja pri Ostrogah.

Objavljeno
01. julij 2015 10.50
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New Orleans - V severnoameriški ligi NBA so moštva z mesecem julijem začela sklepati nove pogodbe tako s svojimi igralci kot tudi prostimi igralci, med katerimi je tudi slovenski organizator igre Goran Dragić.

Pri New Orleansu niso izgubljali časa in so svojemu prvemu zvezdniku Anthonyju Davisu, ki bi prihodnje leto potekla pogodba, podpisali novo petletno pogodbo v vrednosti 145 milijonov ameriških dolarjev.

22-letni Davis za Pelikane igra od leta 2012, ko je bil na naboru izbran kot prvi in napredoval iz sezone v sezono. V prvi je imel povprečje 13,5 točke in 8,2 skoka, v drugi 20,8 točke in 10 skokov, v pretekli pa že 24,4 točke in 10,2 skoka na tekmo.

»On je naš najboljši igralec in veliko stvari bomo gradili okoli njega. Gre za vsestranskega igralca,« je Davisa pohvalil novi trener Alvin Gentry.

Davis je v zadnjih letih uspešno zastopal tudi ameriško reprezentanco, s katero je leta 2012 osvojil naslov olimpijskega prvaka, lani pa je dodal še naslov svetovnega prvaka.

San Antonio podaljšal z Leonardom

Tudi pri San Antoniu so se hitro lotili posla in podaljšali pogodbo z organizatorjem igre Kawhijem Leonardom, ta je pristal na petletno pogodbo v višini 90 milijonov dolarjev.

Leonard v ligi NBA igra od leta 2011 in je Ostrogam lani pomagal do naslova prvaka, pri čemer je bil tudi proglašen za najkoristnejšega igralca finala.

24-letni košarkar je imel v pretekli sezoni povprečje 16,5 točke in 7,2 skoka na tekmo, njegovo moštvo pa se je prebilo do prvega kroga končnice, v katerem so bili po sedmih tekmah boljši Los Angeles Clippers.