NBA: Dragić namignil na odhod iz Phoenixa, Udrih z virozo (VIDEO)

Košarkarji Phoenixa so v ligi NBA tokrat z 88:86 premagali Detroit. Memphis brez Bena Udriha izgubil s Torontom.

Objavljeno
20. november 2014 05.51
Posodobljeno
20. november 2014 05.51
Suns Pistons Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Detroit - V severnoameriški košarkarski ligi so sinoči košarkarji moštva Phoenix Suns z 88:86 premagali ekipo Detroit Pistons, četudi njihov odstotek meta ni bil ravno blesteč - le 37,9 odstotka, od tega so zadeli le 7 od 25 poskusov za tri točke. Pa vendar se je na koncu z dobro obrambo izšlo za tesno zmago. »To je bila grda tekma, še posebej v prvem polčasu, toda zmagali smo. To si želimo, ne glede na to, kako do tega pridemo,« je po tekmi dejal trener Phoenixa Jeff Hornacek.

Phoenix je dve minuti pred koncem vodil s 85:77, toda Kentavious Caldwell-Pope in Brandon Jennings sta s tremi zaporednimi trojkami Detroit vrnila v igro in celo v vodstvo, komaj 35 sekund pred koncem. Phoenix je rešil Eric Bledsoe, ko je zatajila obramba gostiteljev, ki so nato zgrešili še trojko, z 18 točkami prvi strelec Sonc pa je nato zadel še prosti met.

Pri Detroitu, ki ima po 12 tekmah za seboj že tretji niz treh porazov, je bil prvi strelec Jennings z 19 točkami. »Zadeli smo res nekaj težkih metov ter smo dobro zaustavili njihove najbolj razigrane igralce. Nato pa smo dovolili, da so prišli do lahkega koša in zmage,« je bil nezadovoljen trener Detroita Stan Van Gundy.

Za Phoenix je rezervist P. J. Tucker dosegel 16 točk, prvi slovenski as Goran Dragić pa jih je vpisal 12, dosegel pa še štiri podaje in tri skoke. Njegov brat Zoran tudi tokrat ni dobil priložnosti.

Dragić po sezoni odhaja kot prosti igralec?

Ameriški mediji se sicer že sprašujejo, ali ne bo morda slovenski zvezdnik po koncu sezone zapustil Pheonixa. Potem ko je bil v prejšnji sezoni predstavljal enega največjih presenečenj, Sonca popeljal do rekordne bere zmag in na prag končnice, se ta sezona za zdaj ne razpleta kot bi si želel. Moštvu se je pridružil še Isaiah Thomas, na mestu organizatorja pa je skupaj z Bledsoem nastala precejšnja gneča. Dragić je tako za časnik Arizona Republic namignil, da je morda eden do razlogov za nekoliko slabši napad v tej sezoni, »da je le ena žoga, vsi pa so organizatorji«.

Dragiću se pogodba poleti izteče in čeprav je v preteklosti dejal, da si želi v Phoenixu ostati na dolgi rok, se utegne v prihodnosti še marsikaj spremeniti. Ameriški mediji zato že ugibajo, da bi si lahko Dragić po koncu sezone kot prosti igralec poiskal nov klub.

Pri Grizlijih težave z virozo

Slovenski košarkar Beno Udrih je medtem počival med tekmo Memphisa s Torontom, ki je zmagal s 96:92. Šempetrčan ni igral zaradi trebušne viroze, ki je načela še nekatere druge igralce, v postelji sta ostala tudi Courtney Lee in Tony Allen, Memphis pa je tako zaigral le z desetimi možmi. »To je bil za nas velik izziv. Mislim, da smo vseeno dobro igrali, zato ta poraz toliko bolj boli. Morali bi zmagati,« je po tekmi dejal Zach Randolph, ki je dosegel 18 točk, Marc Gasol je bil prvi strelec z 22 točkami. Priložnost za zmago nad oslabljenimi grizliji je tako izkoristil Toronto, pri katerem je blestel DeMar DeRozan z 21 točkami, Terrence Ross je 14 od svojih 16 točk dosegel v zadnji četrtini.

Vodilno moštvo lige je šele drugič izgubilo v tej sezoni ter je z desetimi zmagami na vrhu zahodne konference in ligaške razpredelnice. Po 11 tekmah najboljše moštvo vzhodne konference Toronto je z eno zmago manj trenutno na drugem mestu v ligi tik za Memphisom.

NBA:

Detroit Pistons - Phoenix Suns 86:88

Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 96:92

Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 90:92

Indiana Pacers - Charlotte Bobcats 88:86

Orlando Magic - Los Angeles Clippers 90:114

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 90:101

Washington Wizards - Dallas Mavericks 102:105

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 118:122 (po treh podaljških)

Minnesota Timberwolves - New York Knicks 115:99

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 107:100

Houston Rockets - Los Angeles Lakers 92:98