NBA: Dragić nekdanjim soigralcem nasul 19 točk

Za zmago Phoenixa nad Houstonom sta bila najzaslužejša organizatorja igre: Eric Bledsoe (20 točk) in Goran Dragić (19).

Objavljeno
05. december 2013 10.15
Suns Rockets Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Houston - Za zmago moštva Phoenix Suns na gostovanju v ligi NBA pri Houstonu sta bila najzasluženjša organizatorja igre: Eric Bledsoe je namreč prispeval 20 točk in sedem podaj, slovenski as Goran Dragić pa v kar 41 minutah, prebitih na parketu, 19 točk ob metu iz igre 6:11 (trojke 2:5). Ljubljančan, ki je dodal še dva skoka in eno podajo, se je tako še enkrat več izkazal v obračunu z nekdanjimi soigralci.

Sonca, ki so zmagala desetič v sezoni, so pred dobila prve tri četrtine in pred zadnjo vodila z udobnimi dvanajstimi točkami zaloge in čeravno so domače Rakete uprizorile še končni napad, so lahko zaostanek do poslednjega piska sirene zgolj omilile.

»Kar nekajkrat v sezoni se nam je že pripetilo, da smo v zadnji četrtini zapravili prigarano vodstvo, kar je posledica zelo mlade ekipe z malo izkušnjami. Napredek je, če se fantje iz takšnih dvobojev kaj naučijo. Tudi tokrat je dišalo po podobnem razpletu, a igralci v ključnih trenutkih niso zbezljali po parketu, temveč ohranili mirno kri in obračun varno pripeljali pod streho,« je bil zadovoljen trener Sonc Jeff Hornacek.

Houston je vpisal sedmi poraz v sezoni in šele šestič po letu 2008 izgubil v decembrskem dvoboju pred domačimi privrženci. Najučinkovitejši je bil Aaron Brooks s 17 točkami, izkazal se je še Dwight Howard s kar 18 skoki, medtem ko je bil osmoljenec James Harden, ki je stran zmetal kar deset trojk (0:10).

IZIDI LIGE NBA

Houston Rockets : Phoenix Suns 88:97 (Goran Dragić 19 točk, 2 skoka, 1 podaja, 4 ukradene žoge v 41 minutah)
Cleveland Cavaliers : Denver Nuggets 98:88
Atlanta Hawks : Los Angeles Clippers 107:97
Milwaukee Bucks : Detroit Pistons 98:105
New Orleans Pelicans : Dallas Mavericks 97:100
Utah Jazz : Indiana Pacers 86:95
Portland Trail Blazers : Oklahoma City Thunder 111:104
Minnesota Timberwolves : San Antonio Spurs preloženo