NBA: Dragić nerazpoložen v Staples Centru, a tudi Bryant ni blestel

Košarkarji Phoenixa so tokrat poraz vpisali proti moštvi Los Angeles Lakers. Goran Dragić je dosegel le sedem točk.

Objavljeno
13. februar 2013 09.09
Suns Lakers Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Phoenix Suns je v noči na sredo gostovalo pri Los Angeles Lakers in izgubilo s 85:91.

Prvi slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je bil tokrat precej nerazpoložen. V 32 minutah dosegel sedem točk, šest podaj in skok. Njegov met iz igre je namreč znašal le 3:12. Najboljši strelec Phoenixa je bil z 18 točkami Michael Beasley.

Na drugi strani so bili domači navijači v Staples Centru razočarani nad predstavo njihovega prvega zvezdnika, Kobeja Bryanta. Tekmo je namreč končal le s skromnimi štiri točkami, tudi njegov met iz igre pa je bil katastrofalen - 1:8, prvič je zadel šele dve minuti pred koncem tekme. To je bila ena najslabših tekem v njegovi 17-letni karieri. Ob slabem metu ej izgubil še osem točk.

Nerazpoloženi Jezerniki, ki so v tretji četrtini dosegli le 9 točk, so vseeno prišli do zmage. Dwight Howard in Antawn Jamison dosegla po 19 točk.

Phoenix je na zadnjih 10 tekmah vpisal že osmi poraz.

Rekord Jamesa

Je bil pa sinoči precej bolj razpoložen LeBron James, ki je v dresu branilcev naslova Miamiju znova dosegel 30 točk. Miami je doma ugnal Portland s 117:104, James pa je sinoči kot prvi igralec severnoameriške NBA na šesti zaporedni tekmi dosegel 30 točk ali več. Do zdaj je to petkrat zapored uspelo Mosesu Malonu in Adrianu Dantleyju.

»S takšno statistiko, oziroma sploh s kakršno koli statistiko biti član v knjigah rekordov, to je veličastno,« je po tekmi dejal James, ki je imel 60-odstotni met iz igre.

Chris Bosh je k skupnemu izkupičku dodal 32 točk, Dwyane Wade pa 24. Pri gostih je bil s 33 točkami najboljši Damian Lillard.

Miami je sinoči pred 20.032 gledalci dosegel šesto zaporedno zmago in hkrati vknjižil že 1000 zmag v rednem delu lige NBA. Branilci naslova tako s 35 zmagami in 14 porazi prepričljivo vodijo v vzhodni konferenci. »Ogromno mi pomeni, da sem postavil ta rekord in da sem tako dobro metal iz polja. Pred mano se je na parketih NBA zvrstilo že veliko odličnih igralcev in da mi je uspel takšen niz in da sem osvojil toliko zmag, to je preprosto neverjetno,« je še dejal James.

NBA:

Toronto Raptors - Denver Nuggets 109:108

Miami Heat - Portland Trail Blazers 117:104

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 108:101

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 109:94

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 91:85
(Goran Dragić 32 minut, 7 točk, 6 podaj, skok za Phoenix)

Golden State Warriors - Houston Rockets 107:116