NBA: Dragić prvi strelec ob porazu Sonc (VIDEO)

Košarkarji Detroita so v Phoenixu prekinili niz trinajstih zaporednih porazov, Dragić prispeval 18 točk. Zmaga za Udriha. 

Objavljeno
13. december 2014 07.57
Pistons Suns Basketball
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Phoenix - Slovenski košarkar Goran Dragić je bil znova najboljši strelec pri moštvu Phoenix Suns, a z 18 točkami, po petimi asistencami in skoki ter tudi šestimi izgubljenimi žogami ni mogel preprečiti domačega poraza proti moštvu Detroit Pistons, ki je v Arizoni slavilo zmago s 105:103. Gostje so s tem prekinili svoj negativni niz trinajstih zaporednih porazov. Memphis Grizzlies so ob pomoči devetih točk Bena Udriha po dveh podaljških premagali Charlotte Hornets. 

Konec niza porazov Detroita (4 zmage, 19 porazov) je obenem pomenil podaljšanje niza slabih rezultatov Phoenixa (12, 12), za katere je bil današnji poraz že četrti zaporedni. Soncem ni pomagala niti zelo solidna moštvena predstava, v kateri je dvomestno število točk doseglo kar sedem njihovih košarkarjev. Ob Dragiću jih je največ prispeval Markieff Moriss, ki je dosegel 17 točk, po točko manj sta dodala Eric Bledsoe in P. J. Tucker. Pri gostih je bil nezaustavljiv robustni center Andre Drummond, ki je 24 točkam dodal 14 skokov. Gogijev mlajši brat Zoran tudi tokrat ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Zelo razburljivo tekmo so videli gledalci v Memphisu, kjer so njihovi ljubljenci goste iz Charlotta premagali šele po dveh podaljških z rezultatom 113:107. V rednem delu tekme so se poraza najprej rešili gostje, za katere je žogo skozi obroč nekako le potisnil Gerald Henderson. Njegovo moštvo je bilo v prvem podaljšku nato na pragu zmage, a je grizlije rešil veteran Vince Carter, ki je izenačil s trojko. V drugem podaljšku so vajeti v svoje roke le prevzeli domači košarkarji in se na koncu veselili zaslužene zmage s šestimi točkami razlike. Izdaten delež k njej je v šestnajstih minutah prispeval tudi Beno Udrih, ki je prispeval 9 točk in šest asistenc. 

Presenečenje smo videli v San Antoniu, kjer je moštvo Los Angeles Lakers ugnalo aktualne prvake lige. Kobe Bryant je tokrat prispeval 22 točk, tako da mu jih le še devet manjka, da prehiti legendarnega Michaela Jordana na tretjem mestu večne lestvice strelcev. Ključno vlogo pri zmagi po podaljšku z rezultatom 112:110 je imel tokrat Nick Young, ki je v igro vstopil s klopi in prispeval kar 29 točk, ob tem pa sedem sekund pred koncem podaljška zadel tudi odločilno trojko. Pri domačih sta jih Tim Duncan ter nekdanji član Uniona Olimpije Danny Green dosegla po 19.

Izidi:

Phoenix Suns - Detroit Pistons 103:105

(Goran Dragić: 18 točk, 5 podaj, 5 skokov, 2 ukradeni žogi, 6 izgubljenih žog v 31 minutah za Phoenix)

Memphis Grizzlies - Charlotte Hornets 113:107 (2 podaljška)

(Beno Udrih: 9 točk, 6 podaj, 3 skoki v 16 minutah za Memphis)

Chicago Bulls - Portland Trail Blazers 115:106

Washington Wizards - Los Angeles Clippers 104:96

Atlanta Hawks - Orlando Magic 87:81

Boston Celtics - New York Knicks 95:101

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 88:70

Toronto Raptors - Indiana Pacers 106:94

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 92:111

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 119:114

Utah Jazz - Miami Heat 95:100

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 110:112 (podaljšek)