NBA: Dragić prvič v sezoni predčasno s parketa

Goran Dragić si je v dvoboju Phoenixa z Minnesoto obnovil poškodbo gležnja, a se je po zdravniški oskrbi vrnil na parket.

Objavljeno
26. februar 2014 08.36
Timberwolves Suns Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Phoenix − Košarkarji Phoenixa so morali v ligi NBA znova poklekniti pred domačimi navijači. Sinoči je bila o njih s 110:101 boljša Minnesota, vendar pa še pred zadnjo četrtino ni dišalo po takšnem razpletu, saj so Sonca mirno vodila z 81:75. Ko se je sredi četrtega dela gostom posrečil delni izid 9:0, pa je bilo jasno, da četa trenerja Jeffa Hornaceka njihovemu ritmu ne bo mogla več slediti.

Slovenski reprezentant Goran Dragić je tokrat igral nekoliko manj, le slabih 25 minut (delno tudi zaradi tega, da si je malo manj kot štiri minute pred zadnjim piskom sirene prislužil še šesto osebno napako in moral − tretjič v karieri onstran luže in prvič v sezoni − predčasno na klop), in je bil posledično tudi nekoliko manj učinkovit, saj se je ustavil »že« pri 16 točkah (prosti meti 1:1, za dve 6:11, trojke 1:2), dodal pa še po tri obrambne skoke in asistence.V drugem polčasu si je 27-letni Ljubljančan znova zvil gleženj, zato je moral za kratko v garderobo, kjer ga je oskrbela zdravniška služba, nato pa se je vrnil na parket. »Takoj po vrnitvi iz slačilnice je hotel v igro. Ko zdaj gledam nazaj, mi je jasno, da bi bilo bolje, če bi ga pustil na klopi,« je poudaril Phoenixov trener Jeff Hornacek.

Točkovno uspešnejša od Dragića sta bila rezervist Markieff Morris s 24 točkami in Gerald Green (19), ki nadomešča še vedno odsotnega Erica Bledsoeja, ki okreva po poškodbi. Omeniti velja še kar 16 skokov P. J. Tuckerja. »V zadnji četrtini smo prejeli 35 točk, tekmo pred tem pa 34. Na ta način pač ne moremo zmagovati,« se je jezil Hornacek.

Pri Minnesoti, ki je vpisala 28. zmago v sezoni, je bil z naskokom najbolj razigran Kevin Love s kar 33 točkami, 13 skoki in devetimi podajami, 20 točk je prispeval tudi rezervist in novinec Shabazz Muhammad, kar je njegov rekord v ligi NBA.

IZIDI LIGE NBA

Cleveland Cavaliers : Toronto Raptors 93:99
Indiana Pacers : Los Angeles Lakers 118:98
Washington Wizards : Orlando Magic 115:106
Atlanta Hawks : Chicago Bulls 103:107
Denver Nuggets : Portland Trail Blazers 95:100
Phoenix Suns : Minnesota Timberwolves 101:110 (Goran Dragić 16 točk, 3 skoki in 3 podaje v 25 minutah)
Sacramento Kings : Houston Rockets 103:129