NBA: Hardnu le en skok zmanjkal do trojnega dvojčka (VIDEO)

Košarkarji Houstona po atomski prvi četrtini, ki so jo dobili s kar 40:18, brez težav sneli skalp Oklahomi.

Objavljeno
16. januar 2015 07.31
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Houston - Poraz v prejšnji tekmi lige NBA na gostovanju pri Orlandu, prvi po štirih zaporednih zmagah, košarkarjev Houstona očitno ni vrgel s tira, saj so sinoči ponovno ujeli zmagovalni val in pred domačimi navijači s 112:101 odpravili Oklahomo. Da je drugačen razplet domala nemogoč, je bilo jasno že po uvodni četrtini, ki so jo gostitelji dobili z neverjetnih 40:18. Do glavnega odmora se je razlika sicer prepolovila, v drugem polčasu pa je Houston brez težav nadziral dogajanje na parketu in do zadnjega piska sirene zadržal udobnih enajst točk zaloge.

Zgolj v prvi četrtini je daleč najbolj razpoloženi mož na parketu James Harden prispeval kar 15 od njegovih 31 točk, izkazal pa se je predvsem pri metu z razdalje, saj je zadel kar šest trojk iz osmih poskusov. Prav s trojkami, 16 so jih zadeli, so Rakete, ki so se dokopale do 28. zmage v sezoni, strle odpor Oklahome, ki ostaja pri 18 zmagah. Hardnu je sicer do trojnega dvojčka zmanjkal en sam skok, saj jih je zmogel devet, pristavil pa še deset asistenc. Zanimivo, vsi člani začetne peterke so vpisali vsaj trinajst točk in (z izjemo centra Dwighta Howarda) zadeli najmanj dve trojki.

Pri poražencih so fantje s klopi prispevali skoraj polovico vseh ekipnih točk, kar 41, vseeno pa je bil najučinkovitejši standarni krilni igralec začetne postave Kevin Durant s 24 točkami (štirimi trojkami) in desetimi skoki, medtem ko je bil Russell Westbrook, podobno kot Harden, blizu trojnega dvojčka (16 točk ter po 8 skokov in podaj). Gostje še nikdar prej, odkar so se leta 2008 preselili v Oklahoma City, niso prejeli kar 40 točk v eni četrtini.