NBA: Kdaj se bo vrnil Rose? To ve le Bog

Denver je po pravi drami proti Philadelphii prišel že do 14. zaporedne zmage, pri Chicagu vse bolj pogrešajo Derricka Rosea.

Objavljeno
22. marec 2013 06.54
Posodobljeno
22. marec 2013 07.15
NBA/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Denver - V senci zmagovitih prvakov iz Miamija, ki so nanizali že kar 24 zaporednih zmag, pa blestijo tudi košarkarji Denverja. Sinoči so po pravi mali drami pred domačimi navijači v Pepsi Centru uspeli priti do 14. zaporedne zmage, kar je nov klubski rekod. Corey Brewer je imel le 2.1 sekunde pred koncem mirno roko in zadel tri proste mete ter prinesel tesno zmago s 101:100.

»To je noro. Mislim sem, da nimamo nobene možnosti za zmago. Potem so zgrešili ključna prosta meta in pomislil sem, to je naša priložnost, da se vrnemo v igro,« je napete zadnje minute opisal Brewer, ki je v zadnjih nekaj sekundah pri izidu 98:100 poizkusil z metom za tri točke, a je pri tem prekršek nad njim storil Damien Wilkins.

Brewer je bil kos pritiski in zadel vse tri proste mete (101:100), ob zvoku sirene pa je Anthony Randolph z blokado ustavil met nesrečnega Wilkinsa, ki je skušal pripraviti preobrat.

Denver je na domačem parket zadnjič klonil 14. januarja, ko jih je presenetil Washington. Nato so domači košarkarji nanizali kar 16 zaporednih domačih zmag, kar je največ po letu 1976, ko se je klub priključil ligi NBA.

Novinarji so stratega Denverja George Karl pred tekmo tudi povprašali, ali jim gre neverjetni niz Miamija na roko, saj tako niso v središču pozornosti in je posledično tudi manj pritiska. »Trenutno situacija mi povsem ustreza. Nocoj nočem zaostajati za 27 točk in nato delati preobrati kot je to uspelo Miamiju. Mi nismo tako dobri strelci z razdalje, da bi nam lahko uspel takšen podvig,« je dejal Karl.

Kdaj se bo vrnil Rose? To ve le Bog.

Chicago že celo sezono igra brez svojega prvega zvezdnika Derricka Rosea. Sinoči so klonili proti Portlandu (89:99), dvoboj pa si je s tribun ogledal tudi Rose, ki še naprej ne ve, kdaj se bo lahko priključil ekipi. Vse bolj verjeten je scenarij, po katerim bo izpustil celotno sezono.

»Včasih v levem kolenu še čutim bolečino. Toda morda se bom že jutri počutil povsem zdravga in bom lahko zaigral na tekmi. Ne morem napovedati datuma vrnitve, saj to ve le Bog,« je pojasnil zvezdnik Chicaga, ki je izpostavil tudi izjemno podporo, ki jo ima v času okrevanju s strani svojih soigralcev.

Izidi lige NBA:

Chicago Bulls - Portland TrailBlazers 89:99

Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 101:100

Sacramento Kings - Minnesota Timnerwolves 101:98