NBA: Kratkohlačniki končali niz porazov, Vujačič brez učinka (VIDEO)

Košarkarji moštva NY Knicks so z 99:87 odpravili najslabšo ekipo lige Philadelphio. Saša Vujačič na parketu 6 minut.

Objavljeno
03. december 2015 07.38
SPO-BKO-BKN-PHILADELPHIA-76ERS-V-NEW-YORK-KNICKS
J. P.
J. P.

New York - Potem ko so večer pred tem v 19. poskusu vendarle vpisali prvo zmago v novi sezoni lige NBA, so košarkarji Philadelphie sinoči spet pokazali star obraz in morali vnovič na kolena, tokrat so jih v Madison Square Gardnu z 99:87 odpravili igralci moštva New York Knicks, ki so se tako dokopali do devetega uspeha v sezoni, s katerim so končali niz štirih zaporednih porazov. Vseeno na razpredelnici vzhodne konference še vedno držijo zgolj enajsto mesto, resda pa za sedmouvrščenim Bostonom zaostajajo zgolj za eno zmago.

Dvomov o zmagovalcu ni bilo niti za trenutek, saj so bili Kratkohlačniki v uvodnih treh četrtinah nesporni gospodarji domačega parketa. Izid je bil nazadnje izenačen pri 2:2, gostitelji so že na prvi odmor odnesli šest točk naskoka, ob polčasu so bili že izdatnih 15 točk spredaj, tretji del pa zaključili z delnim izidom 9:0, s čimer je prednost poskočila že na zelo udobnih +23. Šele nato so zaigrali nekoliko bolj ležerno, po rezultatu 99:80 pa zadnjo minuto in pol niso več zadeli.

V vrstah zmagovalcev je končno spet priložnost dobil slovenski as Saša Vujačič, a je ni dobro izkoristil. V šestih minutah na parketu se namreč ni vpisal med strelce (za dve 0:2, trojke 0:1), je pa v svojo statistiko vpisal sva skoka, eno podajo in eno izgubljeno žogo. Točke je prispevalo kar deset igralcev, največ - 17 - vzhajajoči latvijski zvezdnik Krištaps Porzingis, ki je dvojni dvojček dopolnil s še desetimi skoki. Prvi zvezdnik Carmelo Anthony je primaknil 12 točk, a ni bil pri metu (iz igre 5:16).

Pri poražencih, ki so resda zadeli devet trojk in si privoščili štiri izgubljene žoge manj od tekmeca, se je peterica igralcev lahko pohvalila z dvomestnim številom doseženih točk, vendar jih več kot 13, kolikor jih je nanizal rezervist Hollis Thompson, ni zmogel nihče. Kratkohlačnike zdaj v noči na soboto čaka četrti zaporedni obračun pred domačimi privrženci, nasproti jim bo stalo drugo najslabše moštvo vzhoda, Brooklyn.

IZIDI LIGE NBA

New York Knicks : Philadelphia 76ers 99:87 (Saša Vujačič 2 skoka, 1 podaja in 1 izgubljena žoga v 6 minutah)
Charlotte Hornets : Golden State Warriors 99:116
Washington Wizards : Los Angeles Lakers 104:108
Detroit Pistons : Phoenix Suns 127:122 - po podaljšku
Atlanta Hawks : Toronto Raptors 86:96
Chicago Buls : Denver Nuggets 99:90
Houston Rockets : New Orleans Pelicans 108:101
San Antonio Spurs : Milwaukee Bucks 95:70
Los Angeles Clippers : Indiana Pacers 91:103