NBA: Leonard, Butler, Love in Green dostojno odprli prestopni rok

Zvezdnik New Orleansa Anthony Davis bo za 140 milijonov dolarjev ostal Pelikan še nadaljnjih pet let.

Objavljeno
02. julij 2015 15.05
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Prvi dan prestopnega roka v košarkarski ligi NBA je bil pričakovano nadvse živahen. Maksimalne ponudbe so sprejeli Kawhi Leonard (San Antonio), Jimmy Butler (Chicago) in Kevin Love (Cleveland), pri prvakih, Bojevnikih iz Golden Stata, pa ostaja tudi Draymond Green.

Leonard se je v minuli sezoni izkazal s povprečjem 17,8 točke in 6,4 skoka na tekmo, za odlične predstave pa ga je dosedanji delodajalec nagradil s petletno pogodbo, težko 90 milijonov dolarjev - enako kot pri Goranu Dragiću (Miami). Še za štiri leta je zvestobo San Antoniu podaljšal tudi nekdanji član Uniona Olimpije Danny Green, ki bo prejel 45 milijonov dolarjev. Ostroge je zapustil Tiago Splitter, ki ga pot vodi v Atlanto, tik pred prihodom pa je zdajšnji center Portlanda LaMarcus Aldridge.

Še 20 milijonov več kot Kawhi je prejel Love, ki je v pretekli sezoni povprečno dosegal 17,4 točke in 10,5 skoka, Butlerju, ki je v majici Bikov prispeval po 20 točk na dvoboj, pa bo štiriletno podaljšanje pogodbe z možnostjo še za dodatno leto prav tako navrglo 90 milijonov »zelencev«.

Bogati ponudbi sta podpisala še Khris Middleton, ki bo od Milwaukeeja za pet sezon prejel 70 milijonov, in Paul Millsap, ki bo v prihodnjih treh letih, za kolikor je podaljšal z Atlanto, bogatejši za 59 milijonov dolarjev. Za obnovitev zvestobe s prvakom lige NBA Golden Statom se je odločil Draymond Green, ki mu bo za pet sezon v žep kapnilo 85 milijonov.

V sredo je na družbenem omrežju zvezdnik New Orleansa Anthony Davis čivknil, da ostaja med Pelikani in bo podaljšal pogodbo, ki mu sicer poteče prihodnje leto, za nadaljnjih pet let pa naj bi mu pripadlo kar 140 milijonov »zelencev«. Klub pa se je za 60 milijonov za petletno sodelovanje dogovoril tudi s Turkom Omerjem Asikom. Veteran Paul Pierce (37) je zapustil Washington in se za tri leta preselil k Los Angeles Clippers, v tem času pa bo zaslužil deset milijonov dolarjev.