NBA: Lin nemočen proti zvezdniškemu Miamiju

Miami je dobil veliki derbi proti New York Knicks (102:88), Jeremy Lin je zbral vsega 8 točk in izgubil prav toliko žog.

Objavljeno
24. februar 2012 09.06
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Mladi zvezdnik moštva New York Knicks Jeremy Liny je po blestečih predstavah sinoči vendarle klonil pod pritiskom velikega derbija, saj je na obračunu z Miamijem igral izjemno slabo, dosegel je le osem točk (met iz igre 1/1!) in izgubil kar osem žog. »To je bila boleča izkušnja iz katere sem se veliko naučil,« je bil razočaran Lin.

Zvezdniška vročica je na nasprotni strani vnovič delovala zelo suverno, saj so vknjižili še osmo zaporedno zmago, na prav vsaki tekmi so slavili za vsaj +12 točk. Spet so se izkazali člani »svete trojice«, najbolj razpoložen je bil Chris Bosh (25 točk), svojo »domačo nalogo« pa sta opravila tudi Dwayne Wade (22) in LeBron James (20).

»Najprej bi rad dejal, da si Lin zasluži vso pozornost, ki jo je dobil v zadnjem času. Vedeli smo, da ga bomo težko ustavili. Je izjemen košarkar, nanj smo vršili pritisk in rezulat je bil tu,« je po tekmi mladega Tajvanca pohvalil Wade.

V dresu New Yorka je bil najbolj razpoložen Carmelo Anthony (19 točk): »Več kot očitno nas čaka še precej dela. Nihče ni rekel, da bomo napake odpravili čez noč.«

Derbi med Oklahomo in Lakersi je pripadel Kevinu Durantu in druščini, ki so slavili s 100:85 in domači niz zmag podaljšali že na 15. Spet je bil neustavljiv Durant, ki je zbral 33 točk, Russell Westbrook jih je dodal 19. Pri jezernikih je Kobe Bryant sicer vknjižil 24 točk, a imel spet slab odstotek meta iz igre (7/24), v vse boljši formi je tudi španski zvezdnik Pau Gasol (22 točk, 9 skokov).

Izidi lige NBA:

Miami Heat - New York Knicks 102:88

Atlanta 76ers - Orlando Magic 83:78

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 99:114

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 100:85