NBA: Lowry ostaja v Torontu, Korver podaljšal s Clevelandom 

Klube v košarkarski ligi NBA so menjali še J. J. Reddick, Taj Gibson in Paul Millsap. Andre Iguodala ostaja pri Bojevnikih. 

Objavljeno
03. julij 2017 18.02
J. M.
J. M.

Los Angeles - Poletna tržnica v košarkarski ligi NBA je v polnem pogonu. Najodmevnejša poteza dneva je uspela moštvu Toronto Raptors, ki je z novo, sto milijonov dolarjev vredno pogodbo za naslednje tri sezone zadržalo Kyla Lowryja. Veteran Paul Millsap se seli v Denver, kjer bo v prihodnjih treh letih zaslužil 90 milijonov dolarjev. Pogodbo s prvaki iz Oaklanda pa je podaljšal Andre Iguodala, ki je zavrnil ponudbi Houston Rockets in San Antonio Spurs.

Nove delodajalce so našli tudi brazilec Nene, ki odhaja v Houston, Taj Gibson, ki se odpravlja v Minnesoto, in J. J. Reddick, ki bo po novem branil barve Philadelphie. Dejavni so bili tudi podprvaki iz Clevelanda, ki so podaljšali pogodbo s Kylom Korverjem. Ta mu bo v naslednjih treh sezonah navrgla 22 milijonov ameriških »zelencev«. Ekipi pa se je pridružil tudi Španec Jose Calderon, ki je s Konjeniki podpisal enoletno pogodbo.