NBA: Memphis ima priložnost pisati zgodovino, LeBron še tretjič MVP?

Košarkarji Memphisa so prišli do zmage nad Clippers s 90:88 in izid v zmagah izenačili na 3:3, LeBron bo očitno MVP.

Objavljeno
12. maj 2012 08.07
Posodobljeno
12. maj 2012 08.50
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - Moštvo Memphis Grizzlies ima odlično priložnost, da postane deveto moštvo v zgodovini lige NBA, ki mu je uspelo nadoknaditi zaostanek 3:1 v zmagah in se uvrstiti v konferenčni polfinale. Sinoči so namreč na šesti tekmi v dvorani Staples Center izkoristili svojo priložnost in s tesno zmago izsilili sedmo tekmo.

Clippers so nastopili zelo oslabljeni, saj sta prva zvezdnika ekipe Chris Paul in Blake Griffin zaradi poškodb dobila izredno majhno minutažo, tudi na klopi gostitelji niso imeli razpoloženega košarkaja. Povsem drugače pa je bilo v taboru Memphisa, kjer je blestel Marc Gasol, ki je dosegel 26 točk, razigran je bil tudi  Zach Randolph (18 točk, 16 skokov).

»Najbolj smo bili osredotočeni na dobro delo v obrambi in prav tu moramo iskati razloge za zmago. Igrali smo zelo disciplinirano. Celotna ekipa je opravila odlično delo, saj so me vedno znova našli samega,« je bil zadovoljen mlajši od bratov Gasol.

Dvoboj je bil sicer izenačen do začetka zadnje četrtine (66:66), nato pa je Memphisu uspela serija 17:4, medtem ko je domačim košarkarjem zmanjkalo moči za preobrat. Slabo sekundo pred konca je imel priložnost za znižanje zaostanka (-4) Caron Butler, a zgrešil met za tri točke, domači navijači pa so praktično takoj prišeli zapuščati dvorano.

Griffin, ki ima težave z levim kolenom, je vseeno zbral 17 točk, Paul pa se je s poškodovanim prstom ustavil pri 11. »Sedaj ni pravi trenutek, da iščemo krivca za poraz. Tudi sam sem zelo pazil kaj počnem na parketu, saj me koleno še vedno zelo boli,« je poraz športno prenesel Griffin.

LeBron James bo še tretjič MVP?

Ameriška agencija Associated Press pa se je danes razpisala o tem, da bo naziv najboljšega igralca rednega dela (MVP) pripadel prvemu možu Miamija LeBronu Jamesu. Uradno naj bi novico v nedeljo objavil komisar lige David Stern. Očitno gre vendarle za pravo informacijo, saj so tudi pri Miamiju napovedali, da bodo med vikendom pred začetkom tekme v dvorani American Airlines Arena »objavili zelo pomembno novico«.

»Pomembna mi je samo ekipa, tako je bilo že v otroštvu, saj sem kolektiv vedno dajal pred posameznika,« je o nazivu v petek razmišljal LeBron.

Izid lige NBA, 1. kolo končnice

Zahodna konferenca

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 88:90

(izid v zmagah izenačen na 3:3)