NBA: Miami bo z branjenjem naslova pričel 30. oktobra

Znan je spored tekem za sezono 2012/13 - LeBron James in druščina bodo šampionske prstane dobili 30. oktobra.

Objavljeno
27. julij 2012 09.07
Posodobljeno
27. julij 2012 09.47
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Miami - Vodstvo lige NBA je objavilo spored tekem (vsako moštvo jih bo odigralo 82) za sezono 2012/13. Dogajanje v najmočnejšem košarkarskem prvenstvu na svetu se bo pričelo 30. oktobra, ko bo odigrana uvodna tekma, na kateri se bodo branitelji naslova iz Miamija pomerili z Bostonom.

Vročica tudi v novo sezoni velja za enega glavnih favoritov za osvojitev prvenstva, uspeli so zadržati »sveto trojico«, za nameček pa se jim je pridružil še izjemni Ray Allen, ki je v pretekli sezoni nosil ravno dres Keltov. 30. oktobra bo v dvorani American Airlines tudi slovesna podelitev šampionskih prstanov.

Že naslednji dan (1. novembra) bo na sporedu novi mestni derbi, saj se bosta v New Yorku pomerila Brooklyn Nets in Knicksi. Mrežice so pod ambicioznimi lastniki kot sta ruski miljarder Mihail Prohorov in ameriški reper Jay-Z doživele pravi preporod.

Precej si obetajo od selitve, saj so zapustili New Jersey in odšli v Brooklyn, hkrati pa dodobra prenovili igralski kader - med drugim sta ekipo okrepila Deron Williams in Joe Johnson.

Na božični dan se nam obeta ponovitev lanskoletnega finala, saj se bo Oklahoma na čelu s Kevinom Durantom pomerila z vročico. 25. decembra bo sicer na sporedu še kar nekaj zanimivh tekem - Los Angeles Lakersi bodo v Staples Centru gostili New York Knicks, Brooklyn pa bo gostil Boston.

Več o novi sezoni lige NBA.