NBA: Miami prvi finalist Vzhoda

Košarkarji Miamija so po zmagi nad Indiano (93:105) postali prvi finalisti vzhodne konference.

Objavljeno
25. maj 2012 10.02
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Indianapolis - Znani so trije udeleženci polfinala severnoameriške lige NBA, v katerem bo poleg San Antonia in Oklahome nastopil tudi Miami. Ta je v noči s četrtka na petek še četrtič v šestih tekmah premagal Indiano (105:93) in se bo v finalu Vzhoda pomeril z zmagovalcem obračuna Bostona in Philadephie.

Dvoboj Indiane in Miamija so bolje začeli prvi, ki so že v uvodni četrtini hitro povedli z desetimi točkami prednosti (13:3). Gostje so nato odgovorili v drugi četrtini in z dobro igro poskrbeli, da so prvi polčas zaključili le z zaostankom dveh točk (51:53).

Košarkarji Miamija so tekmo odločili v tretji četrtini, v kateri jim je uspel delni izid 13:3, s katerim so si priigrali deset točk prednosti (79:69). Domačini so se sicer uspeli približati na pet točk zaostanka, a so imeli gostje v svojih vrstah izjemno razpoloženega Dwayna Wada (41 točk in 10 skokov) in Lebrona Jamesa (28 točk, 7 asistenc in 6 skokov).

Košarkarja Miamija sta v polfinalni seriji Vzhoda proti Indiani upravičila status zvezdnikov in pri štirih zmagah svojega moštva v povprečju dosegla 64,5 točke na tekmo (začetnih pet igralcev Indiane 63,2), s čimer sta navdušila tudi trenerja Indiane Franka Vogla.

»Dwayne Wade in Lebron James sta se morala ob odsotnosti Chrisa Bosha še dodatno izkazati in treba je priznati, v seriji sta nastopila izjemno. Če bi hoteli danes zmagati, bi morali prikazati svoj najboljši obraz, pa tega nismo storili. Bilo je preveč napak. Če bosta Wade in James nadaljevala s tako igro, bo to ekipo težko kdo ugnal,« je povedal Vogel.

Zadnji udeleženec konferenčnega finala na Zahodu bo znan v nedeljo, ko se bosta na odločilni sedmi tekmi pomerila Philadelphia in Boston.

James v prvi peterki lige

Lebron James je s svojimi odličnimi igrami v dresu Miamija poskrbel tudi za to, da je postal član prve peterke letošnje sezone NBA, v kateri so še Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Kevin Durant (Oklahoma City), Chris Paul (Los Angeles Clippers)in Dwight Howard (Orlando).

V drugo peterko NBA so bili izbrani Francoz Tony Parker (San Antonio), Russell Westbrook (Oklahoma City), Kevin Love (Minnesota), Blake Griffin (Los Angeles Clippers) in Andrew Bynum (Los Angeles Lakers).

Izid polfinala vzhodne konference:

Indiana Pacers - Miami Heat 93:105 (Miami napredoval s 4:2 v zmagah)