NBA: Miami še četrtič zapored v velikem finalu (VIDEO)

Košarkarji Miamija so na odločilni tekmi finala vzhodne konference s 117:92 premagali Indiano. Ponovitev lanskega finala?

Objavljeno
31. maj 2014 07.48
Posodobljeno
31. maj 2014 07.48
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Miami - Vročica se še ne ohlaja. Zvezdniško moštvo Miamija se je še četrto leto zapored uvrstilo v veliki finale severnoameriške lige NBA. Prvaki zadnjih dveh sezon so na odločilni tekmi finala vzhodne konference s 117:92 premagali Indiano Pacers in se veselili novega uspeha.

Za tretji zaporedni naslov se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med San Antoniem in Oklahomo. Ostroge v zmagah vodijo s 3:2, obeta se tako ponovitev lanskega finala.

Miami je na šesti tekmi finala vzhodne konference slavil na krilih zvezdnikov LeBrona Jamesa in Chrisa Bosha, ki sta vsak prispevala po 25 točk. Dwyane Wade in Rashard Lewis pa sta dodala po 13 točk. Prvi zvezdnik ekipe James je ob tem dodal šest asistenc, v 32 minutah na igrišču pa bil iz igre uspešen 8:12. »Gremo v četrti zaporedni finale, a tudi tam nam ne bo nič podarjeno. Seveda se veselimo tega uspeha, a hkrati že razmišljamo o naslednji tekmi,« je po zmagi povedal James, ki je na peti tekmi uprizoril eno svojih najslabših predstav - dosegel je le sedem točk.

»Obljubili smo si, da bomo stopili skupaj in osvojili ta naslov. Kar naredi posameznik na tej tekmi ni pomembno, od prvega dne se skupaj trudimo za skupne cilje,« je dejal Wade, Bosh pa ga je dopolnil, da tako dobre tekme niso odigrali že dolgo časa. »Skoraj smo že tam. To je bila ena tistih tekem, kakršne želimo igrati od začetka do konca. Želeli smo pustiti pečat na domačem igrišču.«

V vrsti Indiane je najbolj izstopal Paul George z 29 točkami, a sta ob prvemu strelcu Pacers dvomestno število točk vpisala le še David West (16) in Lance Stephenson (11).

Miami, ki je že ob polčasu vodil s 60:34, se je s četrtim zaporednim finalom izenačil z ekipo Boston Celtics, ki je štiri zaporedne uvrstitve v veliki finale lige NBA spisala v sezonah od 1984 do 1987. Na poti do finala je Vročica že tretjič ustavila Indiano.

NBA, končnica, finale vzhodne konference, 6. tekma:

Miami Heat - Indiana Pacers 117:92 (24:13, 36:21, 31:24, 26:34) //4:2