NBA: Minnesota na naboru kot prvega izbrala Townsa

New York je gostil nabor lige NBA. Minnesota je izbirala kot prva in se odločila za Karla Anthonyja Townsa.

Objavljeno
26. junij 2015 10.00
NBA/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - V severnoameriški ligi NBA je v noči s četrtka na petek potekal nabor. V Barclays Centru je bil kot prvi izbran Karl-Anthony Towns.

19-letnega in 211 centrimetrov visokega centra s Kentuckyja je kot prva izbrala Minnesota. Njena odločitev je bila pričakovana, je pa Towns priznal, da vse do zadnjega ni verjel, ali bo res izbran kot prvi.

»Ko je na oder prišel komisar lige Adam Silver in začel govoriti o tem, koga je Minnesota izbrala kot prvega, sem bil zelo živčen. Želel sem spiti požirek vode, vendar sem ne nenadzorovano tresel. Svojemu trenerju Johnu Calipariju, ki je sedel poleg mene, sem rekel, da mi v tem trenutku ne sme dati žoge za zadnji napad na tekmi, saj bi ga zagotovo zgrešil,« je povedal Towns.

Kot drugi so izbirali v moštvu Los Angeles Lakers in se odločili za 196 centimetrov visokega organizatorja igre z Ohio Stata D'Angelsa Russla.

Za njimi so na vrsto prišli pri Philadelphii in izbrali Jahlila Okaforja. Nekdanji študent univerze Duke v višino meri 211 centimetrov, težak pa je 125 kilogramov.

Na četrtem in petem mestu sta bila Evropejca. New York Knicks so kot četrtega izbrali 216 centimetrov visokega Kristapsa Porzingisa iz Latvije, ki igra na položaju krilnega centra. Orlando je imel peti izbor in se odločil za Hrvata Maria Hezonjo, krilnega košarkarja, ki je zadnja tri leta igral za Barcelono.

Hardaway mlajši v Atlanto

Ponoči je bilo opravljenih tudi nekaj menjav igralcev. V eni izmed teh so sodelovali New York Knicks, Atlanta Hawks in Washington Wizards.

Atlanta je naprej na naboru kot 15. izbrala Kellyja Oubreja, ki ga je poslala v Washington v zameno za 19. izbor. Le-tega je izkoristila za nabor Jeriana Granta in ga nemudoma odstopila New Yorku, v nasprotno stran pa je odšel Tim Hardaway mlajši,  ki v ligi NBA igra od leta 2013 in je na 151 tekmah v povprečju dosegal po 10,8 točke.

»Mislim, da bi morali biti naši navijači zadovoljni s prihodom iTima Hardawaya mlajšega. Opazovali smo ga že dalj časa in ugotovili, da lahko prispeva viden delež. Sestavili smo ekipo s širokim kadrom,« je povedal trener Atlante Michael Vincent Budenholzer.

Nabor lige NBA

1. Karl-Anthony Towns (Minnesota)

2. D'Angelo Russell (Los Angeles Lakers)

3. Jahlil Okafor (Philadelphia)

4. Kristaps Porzingis (New York)

5. Mario Hezonja (Orlando)

6. Willie Cauley-Stein (Sacramento)

7. Emmanuel Mudiay (Denver)

8. Stanley Johnson (Detroit)

9. Frank Kaminsky (Charlotte)

10. Justise Winslow (Miami)

...