NBA: mladi Whiteside z 12 blokadami zaustavil Chicago (VIDEO)

Košarkarji Miami Heat so v Chicagu premagali bike s 96:84, Cleveland na derbiju boljši od Oklahome s 108:98.

Objavljeno
26. januar 2015 01.50
Heat Bulls Basketball
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Chicago - Košarkarji Miami Heat so nekoliko nenadejano v gosteh premagali moštvo Chicago Bulls z rezultatom 96:84. Junak je bil Hassan Whiteside, ki je s 14 točkami, 13 skoki in neverjetnimi 12 blokadami povsem razorožil domače košarkarje.

Mlademu centru so do zveneče zmage vročice pomagali tudi soigralci, Dwyane Wade je denimo dosegel 26 točk, Chris Bosh jih je dodal 20, povratnik v Chicago Luol Deng pa je zbral 15 točk. Krilni košarkar se je v United Center v Chicago vrnil prvič po odhodu iz vetrovnega mesta, kjer je preživel prvih devet sezon svoje NBA kariere. Petnajstim današnjim točkam je dodal še deset skokov in štiri asistence.

Pri Chicagu je Pau Gasol dosegel 13 točk in zbral 17 skokov, Derrick Rose je tekmo končal pri 19 točkah, a je pri tem zgrešil vseh šest metov za tri točke.

Obe moštvi čaka naslednji preizkus v torek. Miami gosti Milwaukee, Chicago pa gostuje pri najuspešnejšemu moštvu lige Golden State Warriors.

Kralj James po povratku nezaustavljiv

Derbi večera med Cleveland Cavaliers in moštvom Oklahoma City Thunder je pripadel domačim, ki so na krilih 34 točk LeBrona Jamesa slavili s 108:98, s čimer so dosegli svojo šesto zaporedno zmago. Ključni faktor uspeha moštva je zagotovo odlična forma Jamesa po povratku po poškodbi.

Nezanemarljiv delež k zmagi je z 19 točkami in 13 skoki prispeval Kevin Love, kot tudi Kyrie Irving z 21 točkami. Oklahomi ni pomagalo niti 32 točk njihovega prvega zvezdnika Kevina Duranta, ki je imel premalo pomoči s strani soigralcev. Rusell Westbrook je prispeval 22 točk, prišlek iz Clevelanda Dion Waiters jih je dodal 14.

Konjeniki bodo niz zmag skušali nadaljevati v torek, ko gostujejo pri Detroitu, Oklahoma pa v ponedeljek gosti Minesotto.