NBA: Na zahodu znani vsi udeleženci končnice, danes dan D za Miami (VIDEO)

Ekipe v zahodni konferenci so odigrale zadnje kolo rednega dela. Atlanta potrdila peto mesto.

Objavljeno
12. april 2017 10.20
Nuggets Mavericks Basketball
N. Gr.
N. Gr.
Georgia - Košarkarji Atlante Hawks so v severnoameriški ligi NBA z zmago proti Charlotte Horntets s 105:76 potrdili peto mesto v vzhodni konferenci. V njej je v boju za končnico še vedno tudi Miami Heat slovenskega reprezentanta Gorana Dragića, ki bo v zadnjem krogu rednega dela tekmovanja v noči na sredo gostil Washington Wizards.

Miami za uvrstitev v končnico lige NBA potrebuje zmago, vendar mora Chicago Bulls, ki ima isto število točk, vendar boljše medsebojno razmerje, doma izgubiti z ekipo Brooklyn Nets, ki je v letošnji sezoni zmagal le dvajsetkrat, v končnico pa Dragića in soigralce pelje tudi poraz Indiane Pacers, ki ima pred zadnjim krogom zmago več, vendar slabše rezultate z Miamijem. Indiana bo v noči na četrtek igrala z Atlanto, ki je v noči na sredo doma brez težav ugnala Charlotte in bo v prvi tekmi končnice igrala z Washingtonom.

Na treh od štirih tekem zahodne konference so se med sabo pomerile ekipe, ki so v noči na sredo že končale z letošnjo sezono. Sacramento Kings je doma s 129:104 premagal Phoenix Suns, medtem ko je Denver Nuggets s 109:91 v gosteh ugnal Dallas Mavericks. Do zmage so v gosteh prišli tudi košarkarji ekipe Oklahoma City Thunders, ki so Minnesoto Timberwolves premagali s 100:98. Oklahoma City je v zahodni konferenci šesta, prvič v letošnji sezoni pa je igrala brez Russlla Westbrooka, ki se je v noči na ponedeljek vpisal v zgodovino, saj je proti Denverju dosegel 42. trojnega dvojčka v sezoni - 50 točk, 16 skokov, 10 podaj - in tako prehitel rekord Oscarja Robertsona iz sezone 1961/62. Oklahoma je nespornemu prvemu zvezdniku ekipe in glavnemu kandidatu za naziv MVP rednega dela namenila vsaj tekmo počitka, bo pa kljub izjemni formi Russlla Westbrooka v končnici s trenutno zasedbo težko konkurenčna. 

V končnici napete tekme proti Minnesotti je najprej Victor Oladipo zadel met za vodstvo Oklahome nekaj sekund pred koncem, nato pa je imel na drugi strani priložnost za izenačenje ali zmago s trojko še Andrew Wiggins, a pod pritiskom vendarle ni uspel naravnati roke. Razburljivo srečanje se je tako končalo v korist Thunder, ki pa bi redni del v vsakem primeru končali na šestem mestu. 

IZIDI

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 103:76
Minnesota Timberwolves - Okhaloma City Thunder 98:100
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 91:109
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 108:96
Sacramento Kings - Phoenix Suns 129:104