NBA: nov mejnik Bryanta - še enajstič v najboljši peterki

V idealni peterki lige NBA so se v tej sezoni znašli Kobe Bryant, LeBron James, Kevin Durant, Chris Paul in Tim Duncan.

Objavljeno
24. maj 2013 11.44
SPO-BKO-BKN-162529956
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

New York - V ligi NBA so športni novinarji, ki redno spremljajo tekme najmočnejše košarkarske lige na svetu, oddali svoj glas pri izboru najboljše peterke sezone. Največ glasov (119) je tudi letos dobil zvezdnik Miami Heat LeBron James, nov mejnik pa je postavil Kobe Bryant. Poškodovani prvi mož ekipe Los Angeles Lakers se je namreč v idealno peterko uvrstil že enajstič in se tako izenačil z legendarnim igralcem moštva Utah Jazz Karlom Maloneom.

V prvo peterko so bili sicer izbrani še Chris Paul (Los Angeles Clippers), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder) in veteran Tim Duncan (San Antonio Spurs).

V drugo peterko NBA so novinarji izbrali Tonyja Parkerja (San Antonio Spurs), Russlla Westbrooka (Oklahoma City Thunder), Carmela Anthonyja (New York Knicks), Blaka Griffina (Los Angeles Clippers) in Marca Gasola (Memphis Grizzlies).

V tretji peterki so James Harden (Houston Rockets), Dwyane Wade (Miami Heat), Paul George (Indiana Pacers), David Lee (Golden State Warriors) in Dwight Howard (Los Angeles Lakers).