NBA: prve točke Zokija, Gogiju dvojni dvojček (VIDEO)

Ob zmagi Phoenixa nad Philadelphio s 112:96 je Zoran Dragić po podaji brata Gorana dosegel svoje prve točke v ligi NBA.

Objavljeno
03. januar 2015 08.17
76ers Suns Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Phoenix - Po dolgem čakanju je novinec v ligi NBA Zoran Dragić le vpisal prvih nekaj točk v dresu moštva Phoenix Suns. Do treh doseženih točk v slabih treh minutah na parketu mu je s podajo nekoliko pomagal tudi brat Goran, oba pa sta večer končala zadovoljna. Ob zmagi Sonc pred domačimi gledalci nad Philadelphio s 112:96 je Zoki dodal še skok in podajo, Gogi tekmo končal z dvojnim dvojčkom - desetimi točkami in desetimi skoki ter tudi štirimi podajami.

Potem ko so se uresničila opozorila trenerja Jeffa Hornacka, da tudi najslabše moštvo lige ne bo lahek zalogaj, je Phoenix v zadnji četrtini vendarle popolnoma prevzel nadzor nad tekmo. Tedaj je priložnost na parketu dobnil tudi Zoki, prvič v ligi NBA pa se je zgodilo, da je moštvo igralo s kar dvema bratskima navezama: skupaj so namreč bili na igrišču Markieff in Marcus Morris ter oba Dragića.

»Občutek je bil enak, kot ga imava, ko skupaj igrava v slovenski reprezentanci. Vedno se dobro počutim, če je z menoj na parketu in nosiva enak dres,« je po tekmi povedal Goran.

Kot najboljša strelca domačega moštva sta tekmo z 21 točkami končala Gerald Green in Markieff Morris. Tony Wroten je bil z 28 točkami najboljši pri gostih, ki so v tretji četrtini zaostajali komaj za točko, a nato po slabem zaključku vpisali 27. poraz na 31 tekmah.

Kobe zgrešil ključno trojko

Večer je bil uspešen tudi za drugega slovenskega košarkarja v ligi NBA. Beno Udrih je z Memphisom dosegel novo zmago, Grizliji so bili tokrat s 109:106 boljši od moštva Los Angeles Lakers, Šempetrčan pa je v 19 minutah dosegel 16 točk, skok in tri podaje.

Boljši učinek kot Udrih, ki je vstopil s klopi, sta imela pri Memphisu le Mike Conley z 19 točkami in devetimi podajami ter Marc Gasol z 18 točkami, desetimi skoki in petimi podajami. Je pa ključna koša v končnici tekme za zmago Grizlijev Tayshaun Prince.

To je bila za Memphis že deveta zmaga nad Jezerniki v zadnjih 11 srečanjih, zmagali so petič zapored. Za moštvo iz Los Angelesa sta po 20 točk dosegla Ed Davis in Jeremy Lin, prvi zvezdnik Kobe Bryant jih je vpisal 15, devet skokov in osem podaj, ob zvoku sirene pa zgrešil trojko, s katero bi izsilil podaljšek.

NBA:

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 112:96
(Goran Dragić: 10 točk, 10 skokov, 4 podaje, 3 ukr. žoge, blokada v 35 minutah za Phoenix)
(Zoran Dragić: 3 točke, skok, podaja v treh minutah za Phoenix )

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 106:109
(Beno Udrih: 16 točk, skok, 3 podaje v 16 minutah za Memphis)

Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 87:91

Orlando Magic - Brooklyn Nets 98:100

Boston Celtics - Dallas Mavericks 101:119

New York Knicks - Detroit Pistons 81:97

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 111:83

Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 109:102

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 91:94

Utah Jazz - Atlanta Hawks 92:98

Golden State Warriors - Toronto Raptors 126:105