NBA: Oklahomo iz težav rešil Durant, v finalu tudi Indiana

Indiana je napredovala po zmagi s 93:80 proti Washingtonu, Oklahoma je bila s 104:98 boljša od Los Angeles Clippers.

Objavljeno
16. maj 2014 08.14
Posodobljeno
16. maj 2014 08.14
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Washington − V severnoameriški košarkarski ligi sta znana oba finalna para vzhodne in zahodne konference. Na vzhodu se bodo košarkarji Miamija, ki so si napredovanje zagotovili včeraj proti Brooklynu, po pričakovanjih pomerili z Indiano. Slednja je sinoči dobila še četrto polfinalno tekmo z Washingotom za izid 4:2.

Šesto tekmo je v gosteh dobila s 93:80, junak tekme pa je bil David West z 29 točkami. S 17 točkami in osmimi podajami se je izkazal tudi Lance Stephenson, sicer pa so vsi člani prve peterke dosegli dvomestno število točk.

»Vse se je vrtelo okoli Davida Westa. On je bil tisti, ki nas je pomiril, spravil na prave tirnice in zadel nekaj odločilnih košev. On zna pomiriti igralce in poskrbeti, da tudi letimo na čustvih, posebej v takšni tekmi, kot je bila danes, s padci in vzponi,« je dejal trener Indiane Frank Vogel.

Pri Washingtonu je bil najboljši Marcin Gortat z 19 točkami, John Wall je tekmo končal z 12 točkami in devetimi podajami. 

Spet blestel Durant

V zahodni konferenci si je konferenčni finale priigrala ekipa Oklahoma City Thunder, ki je na šesti tekmi v gosteh premagala Los Angeles Clippers s 104:98. Prvi mož tekme je bil Kevin Durant z 39 točkami in 16 skoki.

Oklahoma je na tekmi zaostajala že za 16 točk v prvem polčasu. Odločitev pa je padla ob koncu tretje in v zadnji četrtini, ko je Oklahoma na krilih Duranta naredila delni izid 30:10. Russell Westbrook, ki je prvi koš iz igre dosegel šele v tretji četrtini, je tekmo končal z 19 točkami in 12 podajami, pri domačih pa sta prednjačila Chris Paul s 25 točkami in 11 podajami ter Blake Griffin z 22 točkami.

»Izkušnje so nam zagotovo pomagale, tudi to, da smo tako dolgo skupaj. A čaka nas še dolga pot. Prepričan sem, da smo lahko še boljši. V tem polfinalu so nas tekmeci res pripeljali do roba. Bili smo že v težkem položaju, a smo zdržali,« je po tekmi razmišljal Durant.

Oklahoma se bo v konferenčnem finalu pomerila s San Antoniom, ki je včeraj napredoval proti Portlandu.

 

NBA, končnica, 2. krog:

Vzhodna konferenca:

Washington Wizards - Indiana Pacers 80:93
(Indiana se je s 4:2 v zmagah uvrstila v konferenčni finale)

Zahodna konferenca:

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 98:104
(Oklahoma se je s 4:2 v zmagah uvrstila v konferenčni finale)