NBA: Orlando pod taktirko Scotta Skilesa

Moštvo je od 5. februarja, ko je moral trenerski stolček zapustiti Jacque Vaughn, začasno vodil James Borrego.

Objavljeno
30. maj 2015 11.19
Magic Skiles Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Orlando - Te dni onstran »luže« vlada zatišje pred začetkom finalne serije košarkarske lige NBA med Golden Statom in Atlanto, je pa že zelo živahen prestopni rok, tudi v trenerskih vrstah. Tako je Scott Skiles prevzel vodenje Orlanda, pri katerem je zamenjal Jacqueja Vaughna, ki se je moral zaradi slabih rezultatov posloviti že 5. februarja, odtlej pa je začasno trenerski stolček grel njegov pomočnik James Borrego.

»Iskali smo trenerja z izkušnjami v ligi NBA, ki ga krasi sposobnost vodenja, ki ima hiter odziv in ki goji motivacijski slog komunikacije,« so zapisali v klubu ob podpisu štiriletne pogodbe. »Scott ima vso potrebno kakovost, zato z velikim zaupanjem zremo v prihodnost. Verjamemo, da bo to mlado ekipo popeljal do zastavljenih ciljev,« je poudaril izvršni direktor Alex Martins.

Enainpetdesetletni Skiles je v ligi NBA igral trinajst sezon in se s Phoenixom, Chicagom in Milwaukeejem šestkrat prebil v končnico. Med letoma 1989 in 1994 je nosil tudi majico Orlanda in se vpisal v ligaško knjigo rekordom s kar 30 podajami v dvoboju z Denverjem predzadnji dan leta 1990. Orlando, ki še vedno neuspešno lovi prvi šampionski prstan v NBA, je sicer letošnjo sezono končal že po rednem delu, saj je bil na 13. mestu vzhodne konference daleč od končnice, zbral pa je 25 zmag in 57 porazov.