NBA: požrtvovalni James poškodoval gledalko (VIDEO)

Zvezdnik LeBron James je na tekmi z Oklahomo v boju za žogo pristal med gledalci. Skupila jo je žena golfista Jasona Daya.

Objavljeno
18. december 2015 08.26
NBA/
Š. Ro.
Š. Ro.

Cleveland - V severnoameriški košarkarski ligi je sinoči z novo dobro predstavo blestel superzvezdnik LeBron James. Ob zmagi nad Oklahomo a 104:100 je dosegel 33 točk, 11 podaj in devet skokov, a je po tekmi zlasti odmeval njegov »polet« med gledalce.

V eni od akcij se je namreč požrtvovalno boril za žogo in ob tem padel med gledalce v prvi vrsti. Naj bo zvezdnik še tako zaželen, takšno bližnje srečanje ni bilo prav prijetno. Nesrečnica, ki jo je podrl s stolom vred in jo je skupila najhuje, je bila Ellie Day, žena znanega golfista Jasona Daya, drugega na svetovni lestvici. Dekle je potrebovalo zdravniško pomoč, pozneje so jo tudi odpeljali iz dvorane. »Bolela jo je roka, ki sem ji jo stisnil, sicer pa je rekla, da se dobro počuti,« je po tekmi povedal zaskrbljeni James. »Res upam, da je dobro. Sam pač na igrišču razmišljam le o tem, kako dobiti žogo. Zelo mi je žal, da se je tako končalo.«

James se je vseeno lahko veselil vsaj zmage nad tekmeci, pri katerih sta blestela Russell Westbrook s 27 in Kevin Durant s 25 točkami, a oba sta v zadnjih desetih sekundah pri izidu 103:100 v korist domačih zgrešila met za tri točke, tako da se je niz šestih zmag končal.

  

 

Na sporedu sta bili sinoči le še dve tekmi: Charlotte Hornets so s 109:99 po podaljšku ugnali Toronto Raptors. Navijači so po dolgem času lahko spet videli Jeremyja Lina, ki je za domače dosegel 35 točk, Kemba Walker jih je dodal 27. »To je tisto, kar sem si že dolgo časa želel,« je po tekmi dejal Lin, ki je priložnost za igro dobil predvsem zaradi bolezni Nicolasa Batuma. Pri gostih iz Toronta je DeMar DeRozan tekmo končal z 31 točkami.

Houston Rockets niti v gosteh ni imel težav z drugo najslabšo ekipo lige Los Angeles Lakers, ki je doživela že 22. poraz na 26 tekmah. Pri gostih je bil najboljši strelec James Harden s 25 točkami, pri domačih pa Kobe Bryant z 22.

NBA:

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 109:99

Cleveland Cavaliers - Oklahoma City Thunder 104:100

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 87:107