NBA: San Antonio  v finalu z Grizliji, Kratkohlačniki še niso rekli zadnje

Košarkarji San Antonia so po zmagi s 94:82 nad Golden State Warriors s 4:2 napredovali v finale zahodne konference.

Objavljeno
17. maj 2013 11.03
BKO-BKN-INDIANA-PA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
New York - V severnoameriški košarkarski ligi je padel odgovor tudi o drugem finalistu v zahodni konferenci. Po zmagi nad moštvom Golden State Warriors s 94:82 so s skupnim izidom 4:2 v zmagah napredovali košarkarji San Antonio Spurs, ki se bodo v finalu merili z Memphis Grizzlies.

Bojevniki so tokrat klonili na domačem terenu. V San Antoniu je tokrat blestel Tim Duncan z 19 točkami in šestimi skoki, Kawhi Leonard je dodal 16 točk, zvezdnik Tony Parker pa se je razigral šele v zadnji četrtini, v kateri je prispeval 10 od skupno 13 točk, Tiago Splitter je s 14 točkami vpisal najboljši izkupiček v karieri v ligi NBA.

Pri domačih košarkarjih je bil najuspešnejši z 22 točkami Stephen Curry, kljub težavam s poškodbo gležnja, iz igre je metal 10:25, drugi strelec bojevnikov je bil Jarrett Jack s 15 točkami. San Antonio bo prvo tekmo konferenčnega finala, vsak od krogov se igra na štiri zmage, odprl na domačem parketu.

»So velika ekipa s pravim tekmovalnim karakterjem, zelo dobro se zavedajo, da je priložnosti malo, zato je še toliko pomembneje, da zagrabiš vsako, ki se ti ponuja. Oni so jo,« je bil zadovoljen trener ostrog Gregg Popovich, ki je moštvo popeljal do prvega konferenčnega finala po letu 2007.

Kratkohlačniki še podaljšali serijo

V polfinalu vzhodne konference se je New York Knicks po domači zmagi nad Indiana Pacers s 85:75 izognil prezgodnjemu slovesu ter izsilil še šesto tekmo. Indiana vodi le še s 3:2 v zmagah. Carmelo Anthony je vpisal 28 točk in bil skupaj s šestimi skoki prvi strelec Kratkohlačnikov.

V primeru sobotne zmage Knicks bo sedma tekma v ponedeljek znova v New Yorku, ki si želi postati šele deveta ekipa v zgodovini lige NBA, ki je nadoknadila zaostanek 1:3 ter zmagala enega izmed krogov končnice.

Pri Indiani je Paul George prispeval 23 točk, šest skokov in šest podaj, zaradi pretresa možganov pa so ostali brez organizatorja igre Georgea Hilla, k porazu pa je levji delež prispevala tudi zelo agresivna igra domačega moštva, saj so košarkarji Indiane izgubili kar 19 žog.

NBA, končnica:

Vzhod, polfinale:

New York Knicks - Indiana Pacers 85:75
(Indiana vodi s 3:2 v zmagah)

Zahod, polfinale:

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 84:92
(San Antonio se je z izidom 4:2 v zmagah uvrstil v finale)