NBA: Sršeni pičili drugič, 12 točk Dragića (VIDEO)

Košarkarji Charlotta so bili v četrti tekmi prvega kroga končnice z 89:85 boljši od Miamija in poravnali izid v zmagah.

Objavljeno
26. april 2016 08.44
NBA/
J. P.
J. P.

Charlotte - Košarkarji Charlotta so tudi v drugi zaporedni tekmi prvega kroga izločilnih bojev lige NBA znali izkoristiti prednost domačega parketa v dvorani Time Warner Cable Arena in odpraviti Miami z 89:85, s čimer so izid v zmagah poravnali na 2:2. Za preboj v naslednji krog končnice potrebuje eno od moštev štiri zmage, peti dvoboj bo v noči na četrtek gostila Vročica, ki je tudi sinoči spodbudno začela, pokopala pa jo je katastrofalna druga četrtina, ki jo je Charlotte dobil s kar 29:13.

Gostitelji, za katere je pesti na tribuni stiskal tudi nekdanji zvezdnik Dikembe Mutombo, so se morali spet znajti brez poškodovanega Francoza Nicolasa Batuma, začetek pa ni bil po njihovih željah. V uvodni četrtini niso namreč vodili niti enkrat, tekmec pa se je povzpel vse do enajstih točk naskoka (22:11). Izid je bil v drugem delu nazadnje izenačen pri 32:32, ko pa so Sršeni zmogli kar enajst točk zapored, so mirno prešli v vodstvo, ki ga nato niso več izpustiti iz rok do konca dvoboja.

Tretjo četrtino so začeli z delnim izidom 9:0, vendar pa je tudi Miami poskusil še enkrat, vrnil udarec z vmesnim rezultatom 15:1 (v tem času je vpisal tudi tri trojke) in se približal zgolj na točko zaostanka (59:60), s tem pa spet podžgal nasprotnika, da se je še pravočasno predramil in na zadnji odmor odpravil z udobnimi osmimi točkami zaloge. Polovico jih je zadržal do konca in poskrbel za daleč najmanj prepričljivo zmago v tej seriji, na prejšnjih treh tekmah je bila razlika vselej 12 točk ali več.

Kemba Walker je v manj kot treh minutah dosegel kar 11 točk zapored, eno manj kot Goran Dragić v celem dvoboju. Foto: Streeter Lecka/AFP.


Dragićevo povprečje 12,5 točke na dvoboj

V domačem moštvu je s 34 točkami blestel Kemba Walker, ki je v ključnih trenutkih, v drugi polovici zadnjega dela, vpisal kar enajst zaporednih točk v razmaku manj kot treh minut in tako kar sam strl odpor Vročice, ki je, zanimivo, kraljevala tako v skokih (46:36) kot podajah (20:10) in zadetih trojkah (11:4), ni pa imela v svojih vrstah izrazitega strelca. Še najbolj pri metu je bil Joe Johnson s 16 točkami, od tega štirimi trojkami.

Dwyane Wade je vknjižil dvojnega dvojčka za dvanajst točk in deset asistenc, primaknil je še sedem skokov, medtem ko je bil slovenski as Goran Dragić tokrat na parketu »zgolj« 24 minut in se v tem času ravno tako ustavil pri 12 točkah (za dve 3:6, trojke 2:4), v svojo statistiko pa vpisal še po tri skoke v obrambi in podaje, eno ukradeno in kar pet izgubljenih žog. Ljubljančanovo povprečje v prvem krogu končine je tako 12,5 točke na dvoboj.

IZIDI LIGE NBA

Charlotte Hornets : Miami Heat 89:85 (Goran Dragić 12 točk, 3 skoki, 3 podaje, 1 ukradena in 5 izgubljenih žog v 24 minutah) - v zmagah 2:2
Oklahoma City Thunder : Dallas Mavericks 118:104 - v zmagah 4:1
Portland Trail Blazers : Los Angeles Clippers 98:84 - v zmagah 2:2