NBA: Tyson Chandler v New York, Brandon Roy v pokoj

V ligi NBA je že prišlo do prvih prestopov, glavno vprašanje je, kje bosta kariero nadaljevala Chris Paul in Dwight Howard.

Objavljeno
10. december 2011 13.45
Posodobljeno
10. december 2011 14.21
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Los Angeles - Potem, ko je vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA v petek tudi uradno sporočilo, da se bo sezona vendarle začela, pa so danes ekipe že opravile s prvimi prestopi igralcev. Za največji posel so ameriški mediji označili prestop Tysona Chandlerja, ki je zapustil Dallas Mavericks in bo v prihodnje igral za New York Knicks.

Chandler je novico sporočil na radiu Dallas, po poročanju medijev pa naj bi za štiriletno sodelovanje prejel 58 milijonov ameriških dolarjev. »Tyson je fenomenalen igralec, ki ima izkušnje z osvajanjem šampionskega prstana. Brez dvoma nam bo koristili,« je povedal član New Yorka Amare Stoudemire, piše STA.

Miami Heat, ki je z Dallasom igral v finalu lanske sezone in izgubil, so se okrepili z Shaneom Battierom, ki je bil nazadnje član Memphisa. Atlanta Hawks so v svoje vrste pripeljali Tracyja McGradyja in Vladimirja Radmanoviča.

Brandon Roy v pokoj

Za presenečenje je poskrbel Brandon Roy, najboljši novinec leta 2007, ki se je zaradi težav s kolenom odločil za upokojitev. Sedaj že nekdanji član Portlanda je v zadnjih sezonah imel številne zdravstvene težave, januarja je prestal operaciji obeh kolen, ki pa niso več v stanju, da bi lahko igral na najvišji ravni. »Nisem mogel verjeti in še vedno ne morem,« je ob novici dejal njegov soigralcec Nicolas Batum.

Nejasna prihodnost Chrisa Paula in Dwighta Howarda

Po poročanju medijev pa naj bi moštvo zamenjal tudi izkušeni Chris Paul, ki naj bi se iz New Orleansa preselil v Los Angeles Lakers, jezerniki pa bi ob tem lahko v Houston poslali Paua Gasola, v New Orleans pa Lamarja Odoma.

Vodstvo Orlando Magic pa je danes prižgalo zeleno luč svojemu prvemu zvezdniku Dwightu Howardu, da prične pogajanja z New Jersey Nets, Los Angeles Lakers in Dallas Mavericks.