NBA: Knicksi šokirali prvake, Udrih blizu dvojnemu dvojčku (VIDEO)

V ligi NBA je Memphis vpisal poraz proti Detroitu s 95:105. Beno Udrih je v prvi peterki dosegel devet točk in devet podaj.

Objavljeno
18. marec 2015 07.51
Grizzlies Pistons Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Detroit - V severnoameriški košarkarski ligi je v prvi peterki Memphisa obračun z Detroitom začel slovenski košarkar Beno Udrih, a ni mogel preprečiti poraza Grizlijev s 95:105. Šempetrčan je bil sicer blizu dvojnega dvojčka, saj je zbral po devet točk in podaj, dodal pa še štiri skoke. Najbolšji strelec moštva je bil Jeff Green z 21 točkami.

Marc Gasol in Zach Randolph sta v prvem polčasu prevladovala in skupaj zbrala 24 točk ter 11 skokov, kar se je pokazalo tudi na semaforju, saj so Grizliji vodili že s 54:39. Toda v drugem polčasu so gosti padli v obrambi, Gasol in Randolph sta skupaj zmogla le šest točk in pet skokov. »Za ta poraz smo krivi vsi. Oni so zadevali koše, mi smo nehali igrati obrambo, Reggieju pa je igra stekla. Razočarani smo, posebej zato, ker se zavedamo, kaj si želimo. Moramo biti bolj čvrsti,« je po porazu povedal Randolph.

Memphis je sicer kljub porazu še vedno na drugem mestu zahodne konference, pred njim je praktično nedosegljiv Golden State, ki si je tako kot Atlanta v vzhodnem delu lige že zagotovil končnico.

Pri domačih je blestel Reggie Jackson, saj je 23 točkam dodal kar 20 podaj, kar je največ v njegovi karieri. Pokrival ga je prav Udrih. Kentavious Caldwell-Pope je dosegel 24 točk, Detroit pa je končal niz desetih porazov, tako na zadnjih tekmah kot tudi proti Memphisu.

Presenetljivo zmago je doseglo moštvo New York Knicks, ki je po podaljšku premagalo prvake iz San Antonia s 104:100. Alexey Shved je bil glavni junak, potem ko je zadel dva prosta meta 3,2 sekunde pred koncem. Ostrog ni mogel rešiti Tony Parker (21 točk), ki je poskrbel za vodstvo gostov z 98:96, toda Andrea Bargnani (16 točk in 10 skokov) je domače v dvorani Madison Square Garden popeljal nazaj, z natančnim izvajanjem prostih metov pa je moštvu, ki je na zadnjem mestu na lestvici, uspelo prvovrstno presenečenje.

Trener San Antonia Gregg Popovich je dejal, da si zaradi slabe predstave v podaljšju niti niso zaslužili zmage. »Nismo spoštovali nasprotnika. To je bila bedna predstava, igralce je lahko sram. Ne zato, ker niso dobili tekme, temveč zato, ker so tako igrali,« je bil oster. San Antonio je zdaj padel že na sedmo mesto v zahodni konferenci, kjer se obeta še hud boj za končnico.

Miami bratov Dragić v ligi NBA pa naslednja preizkušnja čaka v noči na četrtek, ko se bo njuna ekipa na domačem parketu pomerila s Portlandom.