NBA: Udrihov Memphis izenačil po podaljšku (VIDEO)

Slovenski košarkar Beno Udrih je igral 14 minut in dosegel 14 točk, Grizliji pa so izid v zmagah izenačili na 1:1.

Objavljeno
22. april 2014 07.14
Posodobljeno
22. april 2014 07.14
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Oklahoma City - Košarkarji Memphisa so v prvem krogu končnice lige NBA v dvoboju z Oklahomo izid v zmagah poravnali na 1:1. Sinoči so bili namreč na gostovanju v Chesapeake Energy Areni po podaljšku boljši s 111:105, s čimer so oplemenitili doseženo po prvi četrtini, ki so jo končali z udobnimi osmimi točkami zaloge (24:16). Gostitelji so jih lovili celo tekmo in ujeli v zadnji sekundi rednega dela, ko je odbito žogo v koš spravil Kendrick Perkins (ki pred tem ni niti enkrat zadel iz igre) in izsilil podaljšek, v katerem pa dvomov o zmagovalcu ni bilo več.

»Zgrešili smo nekaj metov, ki jih nikakor ne bi smeli,« je po porazu bentil Scott Brooks, trener Oklahome, ki ji ni pomagalo niti 36 točk (pet trojk) in enajst skokov Kevina Duranta niti 29 točk Russlla Westbrooka. Pri Grizlijih (igrali so brez suspendiranega Nicka Calathesa) je bil najučinkovitejši Zach Randolph s 25 točkami, odlično mu je sledil Mike Conley z 19 točkami in kar 12 asistencami, zelo pa se je izkazal tudi Beno Udrih, ki ga je trener Dave Joerger (zabeležil je prvo zmago doslej v končnici kot glavni trener) očitno prihranil za izločilne boje.

Enaintridesetletni Šempetrčan je namreč na parketu prebil 14 minut in dosegel ravno toliko točk ob natančnem metu (za dve 6:8, prosta meta 2:2), pristavil pa še tri skoke in dve podaji, s čimer je bil najuspešnejši med fanti s klopi.

V zgornjem videoposnetku si oglejte noro trojko Kevina Duranta za znižanje izida na 96:98.

IZIDI PRVEGA KROGA KONČNICE LIGE NBA

Zahodna konferenca

Oklahoma City Thunder : Memphis Grizzlies 105:111 (podaljšek) - v zmagah 1:1
(Beno Udrih 14 točk, 3 skoki, 2 podaji v 14 minutah)

Los Angeles Clippers : Golden State Wariors 138:98 - v zmagah 1:1