NBA: Udrihov Memphis po podaljšku do zmage in prednosti

VIDEO: košarkarji Memphisa še drugič odpravili Oklahomo, Beno Udrih v 14 minutah na parketu prispeval 12 točk.

Objavljeno
25. april 2014 11.40
SPO-BKO-BKN-OKLAHOMA-CITY-THUNDER-V-MEMPHIS-GRIZZLIES---GAME-THR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Memphis - Košarkarji Memphisa so v tretji tekmi prvega kroga končnice lige NBA vpisali drugo zmago, pred domačimi navijači v dvorani FedExForum so namreč po podaljšku, z 98:95, odpravili Oklahomo. Vse do začetka četrte četrtine ni dišalo po podaljških, saj so Grizliji vanjo vstopili z izdatno zalogo desetih točk, a so žilavi gostje s štirimi točkami Russlla Westbrooka (zadeta trojka in še dodatni prosti met) 27 sekund pred koncem rednega dela izenačili in izsilili podaljšek, v katerem pa niso niti enkrat vodili.

Pri Memphisu je kar šest igralcev doseglo deset točk ali več, med njimi tudi rezervist Beno Udrih, ki je v 14 minutah, ki jih je prebil na parketu, prispeval 12 točk ob nezgrešljivem metu za dve (4:4, za tri 1:2, prosta meta 1:2), dodal pa še po dva obrambna skoka in asistenci. Najuspešnejši v domači vrsti je bil sicer Mike Conley z 20 točkami. Pri poražencih, ki so doslej še vedno izgubili tretjo tekmo končnice, če je bil pred tem izid v zmagah izenačen na 1:1, sta po 30 točk prispevala Kevin Durant (iz osmih poskusov ni zadel niti ene trojke) in Westbrook.

Še zanimivost: klop Grizlijev je v zadnjih dveh dvobojih skupaj prispevala kar 67 točk, klop Oklahome pa zgolj 23, saj je levji delež slonel na Durantu in Westbrooku.

IZIDI PRVEGA KROGA KONČNICE LIGE NBA

Vzhodna konferenca

Atlanta Hawks : Indiana Pacers 98:85 - v zmagah 2:1

 

Zahodna konferenca

Memphis Grizzlies : Oklahoma City Thunder 98:95 (podaljšek) - v zmagah 2:1

Beno Udrih 12 točk, 2 skoka, 2 podaji in 1 ukradena žoga v 14 minutah

 

Golden State Warriors : Los Angeles Clippers 96:98 - v zmagah 1:2