NBA: Udrihov Memphis uspešen, Phoenix bratov Dragić ne (VIDEO)

Grizliji so odpravili Oklahomo, dve točki Bena Udriha. Za Sonca je bil usoden vodilni Golden State, deset točk Gorana Dragića.

Objavljeno
01. februar 2015 09.11
Thunder Grizzlies Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Memphis - Košarkarji Memphisa so spet ujeli zmagoviti val v ligi NBA, saj so vpisali že šesto zmago zapored. Kar sedem od zadnjih osmih dvobojev so odigrali pred domačimi privrženci v dvorani FedExForum, kar so znali izkoristiti tudi sinoči in s 85:74 odpraviti še Oklahomo, ki so jo trli prav počasi, izgubili namreč niso niti ene četrtine. S tem so vpisali že 35. zmago in ostajajo tretje najuspešnejše moštvo lige, drugo na zahodni konferenci.

Gostje so zadnjič vodili v začetku druge četrtine, ko so z delnim izidom 8:0 ušli s 27:25. To je Grizlije podžgalo, da so spet nevarneje grizli, dosegli deset točk zapored in se vnovič varno odcepili. Njihova zaloga je šele v zadnjem delu poskočila na več kot deset točk in tako izdatna ostala vse do zadnjega piska sirene. K zmagi je največji delež prispeval krilni igralec Zach Randolph z dvojnim dvojčkom, 21 točkam je namreč dodal še kar 18 skokov, podoben podvig se je posrečil še španskemu centru Marcu Gasolu s 15 točkami, 12 skoki in petimi asistencami.

Slovenskega asa Bena Udriha tokrat ni bilo v začetni peterki, vskočil je s klopi in na parketu prebil 18 minut, v tem času pa prispeval dve točki (met za dve 1:4), tri skoke, štiri podaje in eno ukradeno žogo. Pri poražencih izrazito razpoloženega strelca ni bilo, Kevin Durant je zmogel 15 točk, Russell Westbrook točko manj, Serge Ibaka pa 13 točk in deset skokov. Oklahoma je s četrtim porazom v zadnjih petih dvobojih obtičala precej pod mesti, ki zagotavljajo izločilne boje, ki jih na zahodni konferenci za rep drži Phoenix.

In to kljub temu, da so morala Sonca na gostovanju pri vodilni ekipi zahoda Golden Statu prepričljivo na kolena (87:106). Po dobljeni uvodni četrtini in zgolj točki zaostanka ob polčasu se je varovancem trenerja Jeffa Hornaceka v nadaljevanju ustavilo, prednost Bojevnikov pa je narasla vse do 20 točk. Zmagovalci so uspešno metali z razdalje in zadeli dvanajst trojk, štiri je prispeval Stephen Curry (25 točk), tri pa Klay Thompson (22 točk). Golden State je zdaj že pri 37 zmagah v sezoni, sinoči pa je prekinil kratek niz dveh zaporednih porazov.

Pri Phoenixu ni bilo zelo razpoloženih posameznikov, tokrat je bil z 17 točkami najučinkovitejši krilni igralec Markieff Morris, ki je pristavil še enajst skokov. Goran Dragić je v 34 minutah na parketu v statistiko vpisal 10 točk (prosti meti 1:2, za dve 3:12, trojke 1:3), štiri skoke in dve asistenci, njegov mlajši brat Zoran pa je vendarle spet dočakal priložnost in v treh minutah dosegel eno točko (prosti meti 1:2, trojke 0:1) in dva skoka. Sonca zdaj v noči na torek čaka medsebojni obračun z Udrihovim Memphisom.