NBA: v Clevelandu po Jamesu še en čudežni deček

NBA moštvo Cleveland Cavaliers je danes podpisalo pogodbo s prvim igralcem iz nabora Andrewom Wigginsom.

Objavljeno
25. julij 2014 10.39
Posodobljeno
25. julij 2014 10.39
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Cleveland - Potem ko je moštvo severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA Cleveland Cavaliers že okrepil superzvezdnik LeBron James, je vodstvo kluba sklenilo pogodbo še z 19-letnim čudežnim dečkom Andrewom Wigginsom, prvim izborom na letošnjem naboru.

Wiggins, ki velja za enega največjih talentov v zgodovini, je v lanski sezoni igral za Kansas in v povprečju dosegal 17,1 točke in 5,9 skoka na tekmo. Nekaj časa se je sicer šušljalo, da ga bo Cleveland vključil v posel za prihod Kevina Lova iz Minnesote, a bo očitno vendarle ostal med Kavalirji. Wiggins je sicer že četrti prvi izbor Clevelanda v zadnjih 12 letih, leta 2003 so izbrali prav Jamesa.

Slednji se je v Cleveland vrnil po štirih letih igranja za Miami Heat, kjer je osvojil dva naslova prvaka ter štirikrat igral v finalu končnice.

Nocioni v madridski Real

Argentinski košarkar z izkušnjami v severnoameriški ligi NBA, Andres Nocioni, je podpisal dveletno pogodbo z madridskim Realom. Krilni košarkar je v zadnjih treh sezonah igral za ekipo Laboral Kutxa, v minuli sezoni pa je njegovo povprečje v evroligi znašalo 13,6 točke in 6,6 skoka, v španskem prvenstvu pa 14,7 točke in 4,7 skoka na tekmo.

Košarkar iz Santa Feja je bil med letoma 2004 in 2009 član Chicaga, med letoma 2009 in 2010 Sacramenta, med letoma 2010 in 2012 pa Philadelphie. Nocioni je bil član zmagovite argentinske izbrane vrste na poletnih olimpijskih igrah v Atenah leta 2004, štiri leta kasneje v Pekingu pa je južnoameriška reprezentanca osvojila odličje srebrnega leska.