NBA: Vročica se po začetni nevihti ni več pobrala (VIDEO)

Košarkarji Miamija so na domači tekmi z LA Clippers že po prvi četrtini zaostajali za 24 točk, do konca pa le omilili poraz.

Objavljeno
21. november 2014 10.59
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Miami - Košarkarji Miamija brez prvega zvezdnika LeBrona Jamesa, ki se je pred sezono vrnil h Clevelandu, nikakor ne najdejo konstantnega zmagovalnega ritma v ligi NBA, saj so v dvanajstem obračunu vpisali že šesti poraz, četrtega na zadnjih petih tekmah. Tokrat so morali pred domačimi navijači v American Airlines Areni na kolena pred moštvom Los Angeles Clippers, ki je z njimi suvereno opravilo s 110:93.

Drugačen razplet niti ni bil mogoč glede na videno v uvodni četrtini, v kateri so gostje dejansko ponižali Vročico in si že priigrali gromozanskih 24 točk zaloge (39:15). Resda je Miami do konca nekoliko omilil poraz, a o čudežnem zasuku ni zadišalo niti za trenutek. Tehtnico je na stran gostov nagnilo odlično izvajanje metov z razdalje, saj so zadeli kar trinajst trojk, v tem pogledu je bilo uspešnih kar osem različnih igralcev. Najbolj se je sicer v vrstah Los Angelesa izkazal Chris Paul s 26 točkami in dvanajstimi podajami, tudi Blake Griffin je zmogel 26 točk, DeAndre Jordan pa dvanajst točk in enajst skokov.

V kako podrejeni vlogi je bil tokrat Miami, potrjuje podatek, da je v celotnem dvoboju zmogel zgolj enajst uspešnih podaj (gostje 31), na njegovi strani je bil edinole prispevek fantov s klopi, ki so skupaj dosegli 32 točk, tekmečevi rezervisti pa »zgolj« 23. Pri poražencih, ki so v prazno zmetali prvih enajst poskusov trojk, je sicer izstopal Chris Bosh z 28 točkami. »Nimam kaj pametnega povedati. Po nevihti v prvi četrtini, ko nas je tekmec dobesedno izprašil iz hlač, se pač nismo znali več pobrati,« je zmajeval z glavo trener Miamija Eric Spoelstra.