NBA: Vročica v Indianapolisu odgovorila z zmago

Košarkarji Miamija so na tretji tekmi konferenčnega finala s 114:96 premagali Indiano in povedli z 2:1 v zmagah.

Objavljeno
27. maj 2013 10.13
APTOPIX Heat Pacers Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Indianapolis - Košarkarji moštva Miami Heat so dobili tretjo tekmo finala vzhodne konference lige NBA proti Indiani Pacers s 114:96 in v seriji na štiri zmage povedli z 2:1.

Aktualni prvaki so tako odgovorili na presenetljivo zmago Indiane v drugi tekmi na Floridi. Vodili so praktično od prve do zadnje minute, vseh pet igralcev začetne peterke pa je tekmo končalo z dvomestnim številom točk.

Najkoristnejši igralec lige (MVP) LeBron James je dosegel 22 točk, Dwyane Wade 18, Udonis Haslem 17, Chris Bosh 15 in Mario Chalmers štirinajst.

Branilci lanskega naslova so v Indianapolisu nevtralizirali poraz na drugi domači tekmi in zanesljivo dosegli drugo zmago v finalni konferenčni seriji. Floridska ekipa je delovala kot dobro podmazan stroj in povsem zasenčila zasedbo z najboljšo obrambo v ligi, njeno predstavo je pohvalil tudi trener Erik Spoelstra.

»V slačilnici smo se pogovarjali samo o zmagi. Dobro smo zadrževali žogo. Mislim, da je bil to korak naprej, a zavedamo se, kako težka bo ta serija. Tekmo moramo hitro pozabiti in se že osredotočiti na naslednji izziv,« je povedal Spoelstra.

Miami letos v končnici še ni izgubil tekme v gosteh, Indiana, za katero so največ točk dosegli David West (21), Roy Hibbert (20) in Paul George (13), pa je doživela prvi poraz doma v končnici.

Zmagovalec serije se bo v finalu lige NBA srečal z boljšim iz dvoboja na zahodu, kjer San Antonio proti Memphisu vodi s 3:0.

NBA, končnica:

Vzhod, finale:

Indiana Pacers - Miami Heat 96:114
(Miami vodi z 2:1 v zmagah)