NBA: vsi Slovenci uspešni, najbolj pri metu Vujačič

V pripravljalnih tekmah je bil Memphis boljši od Clevelanda, Miami od San Antonia, NY Knicks pa od Philadelphie.

Objavljeno
13. oktober 2015 09.20
76ers Knicks Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Ne zgodi se pogosto, da so vsi trije slovenski košarkarji, ki si kruh služijo onkraj luže, v istem večeru uspešni in zmagajo. No, sinoči se je! Na pripravljalni tekmi pred začetkom nove sezone lige NBA je imel sicer najlažje delo Beno Udrih, ki je z Grizliji iz Memphisa na nevtralnem parketu, v dvorani Schottenstein Center v Columbusu, z 91:81 odpravil zasedbo Clevelanda, sicer finalista minule sezone NBA.

Poraženci so vodili do 11:10, nato pa so tekmeci z devetimi točkami zapored stvari postavili na svoje mesto. Prednost Memphisa je naraščala vse do +14 pred koncem tretje četrtine, šele v zadnjem delu pa se je prebudil tudi Cleveland in se z delnim izidom 14:4 približal zgolj na točko zaostanka. To pa je Grizlije vnovič podžgalo, da so v končnici še enkrat pokazali zobe in hladnokrvno zmagali.

Pri zmagovalcih je priložnost za igro dobilo kar 16 igralcev, med njimi tudi Beno Udrih, ki pa se ni mogel pohvaliti z obilno minutažo niti s strelskim učinkom. V štirih minutah in pol na parketu je namreč prispeval dve točki (za dve 0:1, prosti meti 2:2), en skok in dve asistenci, najbolj pa je bil pri metu Zach Randolph s 14 točkami. Med poraženci je le rahlo izstopal zvezdnik LeBron James, ki je prav tako prispeval 14 točk.

Uspešen je bil tudi Miami, ki je z vrhunsko zadnjo četrtino s 97:94 na kolena spravil zasedbo San Antonia. Ostroge so v tekmečevi dvorani AmericanAirlines Arena vodile domala ves čas, nazadnje štiri minute pred koncem s 87:86, vendar pa so gostitelji še pravočasno pljunili v roke in z delnim izidom kar 15:0 zrežirali popoln zasuk.

Goran Dragić skuša zaustaviti Tonyja Parkerja. Foto: Wilfredo Lee/AP.

 

Pri zmagovalcih, ki že tretjič zapored niso mogli računati na pomoč poškodovanega Hassana Whitesida, je Goran Dragić spet našel mesto v začetni peterki in v 24 minutah in pol v igri prispeval 5 točk (za dve 2:5, trojke 0:2, prosti meti 1:2), po tri skoke in podaje ter eno ukradeno žogo. Precej bolj opazen je bil rezervist Gerald Green s 17 točkami, medtem ko je v vrstah San Antonia največ pokazal LaMarcus Aldridge s 17 točkami in osmimi skoki. Ostroge v dveh pripravljalnih tekmah še niso zmagale.

Tudi po tretjem pripravljalnem obračunu pa ostajajo neporaženi Kratkohlačniki iz New Yorka, ki so sinoči v slovitem Madison Square Gardnu s 94:88 odpravili še Philadelphio, ki je morala v četrtem poskusu drugič na kolena. Povratnik na ameriške parkete in novinec z zmagovitem moštvu Saša Vujačič je kot član začetne peterke v igri prebil skoraj 21 minut in v tem času prispeval osem točk (za dve 3:9, trojke 0:4, prosti meti 2:2), pet skokov in tri asistence.

Prvi strelec ekipe je bil sicer rezervist Derrick Williams z 18 točkami, pri tekmecih, ki imajo na zdravniškem kartončku trenutno kar šest imen, zato je priložnost tokrat dobilo le deset igralcev, pa Isaiah Canaan prav tako z 18 točkami, medtem ko je Christian Wood vpisal dvojni dvojček s 13 točkami in 10 skoki. Odločilna je bila sicer druga četrtina, ki so jo Kratkohlačniki dobili s 34:20, odtlej pa prednosti niso več spustili iz rok.

IZIDI PRIPRAVLJALNIH TEKEM

Cleveland Cavaliers : Memphis Grizzlies 81:91
Miami Heat : San Antonio Spurs 97:94
New York Knicks : Philadelphia 76ers 94:88
Toronto Raptors : Minnesota Timberwolves 112:105
Chicago Bulls : New Orleans Pelicans 115:123
Utah Jazz : Portland Trail Blazers 81:88