Nov Američan pri Krki: po Nixu še Armstead

Košarkarskega državnega prvaka Krko je okrepil ameriški organizator igre Malcolm Ray Armstead.

Objavljeno
30. julij 2013 13.36
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Novo mesto - Zasedbi košarkarskega državnega prvaka Krke se je pridružila nova okrepitev z one strani luže. V Novem mestu so namreč angažirali 183 cm visokega organizatorja igre iz Alabame Malcolma Raya Armsteada, ki bo v četrtek dopolnil 24 let.

Armstead je bil v sezoni 2008/09 s srednjo šolo Chipola College s Floride tretji na srednješolskem DP (NJCAA), nato je dve sezoni v NCAA branil barve Univerze Oregon, od koder se je preselil k Univerzi Wichita State, zato v sezoni 2011/12 ni smel igrati v NCAA. Nazadnje se je v pretekli sezoni s svojo novo ekipo drugič v njeni zgodovini uvrstil med štiri najboljša ameriška študentska moštva. V polfinalu je bil ob porazu s poznejšim prvakom Louisvillom najboljši podajalec dvoboja (7 podaj), proglasili pa so ga tudi za najbolj izstopajočega igralca finalnega turnirja zahodne regije NCAA. Za Wichito State je sicer v povprečju igral 29 minut in dosegal 10,6 točke, 3,8 skoka in 4 podaje na tekmo.

Armstead je obljubil dveletno zvestobo Krki, ki s tem počasi zaključuje sestavo ekipe za novo sezono. Bržkone se ji bo pridružil še en igralec pod košem, novi trener Aleksandar Džikić pa bo v člansko moštvo priključil tudi dva do tri igralce iz klubskega pogona. Novi obrazi v zasedbi so še ameriški center Derrick Nix, krilna centra Hrvat Zvonko Buljan in Jasmin Hukić ter slovenski reprezentant Luka Lapornik.