Nova boleča evropska zaušnica za zmaje v Stožicah

Košarkarji Cedevite Olimpije ostajajo prikovani na dno lestvice skupine A evropskega pokala, potem ko je zmaje še drugič v sezoni ugnal romunski Cluj (80:88).
Fotografija: Yogi Ferrell v prodoru med sredino tekmo v Stožicah. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Yogi Ferrell v prodoru med sredino tekmo v Stožicah. FOTO: Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli nov poraz v evropskem pokalu, ki jih je še dodatno oddaljil od uvrstitve v izločilne boje. V enajstem kolu so morali v Stožicah priznati premoč romunski ekipi Cluj-Napoci, ki je bila od Ljubljančanov boljša že drugič v sezoni, slovenski državni in pokalni prvaki pa po devetem porazu ostajajo na dnu desetčlanske skupine A z izkupičkom 2:9, do konca rednega dela pa je še sedem tekem. V izločilne boje se bo uvrstilo prvih osem ekip, Cedevita Olimpija pa za ciljem zaostaja dve zmagi.

Cedevita Olimpija je prikazala še eno skromno predstavo v evropskem pokalu. Petič je izgubila pred domačimi gledalci in drugič proti Cluju, ki je vpisal šele svojo četrto zmago in prvo v gosteh. Čeprav je trener Jurica Golemac pred tekmo večkrat poudaril, da gre za ključen obračun v boju za končnico, se igralci temu niso primerno odzvali. V obrambi so bili premalo agresivni, v napadu nezbrani in nenatančni, tako da so gostje hitro prevzeli pobudo in vodili praktično celo tekmo. Cedevita Olimpija je bila v prednosti le nekaj trenutkov v tretji četrtini.

Iz sivega povprečja je izstopal le Yogi Ferrell, ki je dosegel 27 točk, Lovro Gnjidić jih je prispeval 13. Amar Alibegović je v 24 minutah dosegel zgolj šest točk (met 3:8), Edo Murić je parket zapustil po 15 odigranih minutah s petimi osebnimi napakami, Josh Adams pa je iz igre metal 2:8. V prihodnjem krogu 25. januarja gostovali pri Juventutu v Badaloni, naslednja domača tekma pa jih čaka 1. februarja proti Umani Reyer iz Benetk.

Lestvico zagotavlja SofaScore
Lestvico zagotavlja SofaScore

Preberite še:

Komentarji: