Olimpija v München brez Marinovića in Vučetića

Union Olimpijo v sredo čaka tekma 4. kola drugega dela evropskega pokala, ki jo bo odigrala v gosteh pri Bayernu.

Objavljeno
26. januar 2015 14.45
Košarka
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpije bodo v sredo nadaljevali z nastopi v evropskem pokalu, tokrat bodo gostovali pri vodilnem Bayernu.

Münchenčani imajo po treh tekmah drugega dela popoln izkupiček in so na vrhu skupine K, medtem ko Ljubljančani z zmago in dvema porazoma zasedajo tretje mesto.

Pri Olimpiji imajo slabe spomine na prvi medsebojni obračun v Ljubljani, saj so zapravili štirinajst točk prednosti in izgubili z 80:90.

Ljubljansko moštvo bo v München odpotovalo v oslabljeni zasedbi, saj bosta manjkala Marko Marinović, ki čuti bolečine v kolku, in Vasilije Vučetić, ki je dobil udarec v stegensko mišico, trener Aleš Pipan pa bo znova lahko računal na Luko Rupnika in Halila Kanacevića:

»V Münchnu želimo dati vse od sebe, kot na vsaki tekmi. Imamo določene težave s poškodbami. Poškodovala sta se Vučetić in Marinović, ki ne potujeta z nami. V ekipo se vračata Rupnik in Kanacević. V Ljubljani smo odigrali dober prvi polčas, potem pa nismo znali tega izkoristiti v drugem delu tekme. V Nemčiji moramo dokazati, da prvi polčas v Stožicah ni bil naključje. Srečanje še ne bo odločilno za napredovanje, saj je Dijon presenetil Bamberg v gosteh. Veliko priložnost za dokazovanje na tej tekmi bosta imela Marinelli in Rupnik na položaju organizatorja igre. V Münchnu lahko odigramo sproščeno in brez pritiska,« je povedal Pipan.

 

Skupina K, 4. kolo (28. januar)

Bayern München - Union Olimpija (20.15)

JDA Dijon - Brose Baskets Bamberg (20.30)

 

Lestvica

1. FC Bayern München 3 3 0 273:216 6 točk

2. JDA Dijon 3 1 2 247:255 4

3. Union Olimpija Ljubljana 3 1 2 226:238 4

4. Brose Baskets Bamberg 3 1 2 204:241 4